הטמעת פיקסל לינקדאין ולמה כדאי לכל עסק להטמיע אותו

משווקים רבים, כמו גם בעלי עסקים, מכירים את המונח “פיקסל”. לרובנו המונח מוכר מפלטפורמות כמו גוגל אנליטיקס ופייסבוק. מטרתו של הפיקסל היא לחבר פלטפורמה חיצונית לאתר שלנו באמצעות פיסת קוד ובכך לאפשר לאותה פלטפורמה להציג לנו נתונים שונים אודות מבקרי האתר, לאפשר לנו לפרסם להם (רימרקטינג) ובאופן כללי ללמוד על תפקודו של האתר שלנו.

פייסבוק וגוגל אינן היחידות שמאפשרות להטמיע פיקסלים. כמעט כל פלטפורמה צד ג’ אשר מאפשרת פרסום ו/או מדידת קהל תנפיק לכם פיקסל על מנת לייעל את הפרסום באותה הפלטפורמה; סנאפצ’אט, טוויטר, Quora ועוד.

כיאה לפלטפורמת פרסום גם לינקדאין מאפשרת לכם להטמיע פיקסל משלה באתר שלכם. הבעיה היא שמפרסמים ובעלי עסקים רבים לא מבינים את החשיבות של הטמעת הפיקסל של לינקדאין באתר, היות ולינקדאין תמיד נתפסת כפלטפורמה לפרסום לחברות B2B (עסקים שמוכרים לעסקים אחרים). למען האמת, יש בזה מן ההיגיון היות והפרסום הממומן בלינקדאין הוא לא זול ושיווק “גרילה” בפלטפורמה דורש הבנה והתעסקות לא מעטה.

עם זאת, הטמעת הפיקסל לא עולה כסף וההטמעתו יכולה לתת לבעל העסק ו/או המשווק שלו מידע חיוני שיכול לסייע לו בקמפיינים גם בפלטפורמות אחרות ובכלל הבנה כללית על הקהל שמגיע לאתר. לא כל בעל עסק ימצא נתונים שיעזרו לו מהפיקסל של לינקדאין אך הטמעת הפיקסל היא חינמית ואין באמת סיבה שלא לעשות זאת.

היתרון המשמעותי ביותר במה שלינקדאין מספקים אודות הקהל שלכם נובע מהדיוק של לינקדאין במידע שלאף פלטפורמה אחרת אין. כאשר משתמשים פותחים פרופיל בלינקדאין הם מספקים לרוב מידע אמין ומדויק אודות החברות בהן הם עובדים, הניסיון שלהם, התפקיד שלהם ועוד. לינקדאין ידועה בתור פלטפורמה לגיוס כוח אדם בקרב הרבה חברות בדיוק מהסיבות האלה ולא רק בהיי-טק.

הטמעת הפיקסל של לינקדאין

על מנת לקבל את הפיקסל של לינקדאין יש צורך לפתוח פרופיל לינקדאין (במידה ועדיין אין לכם) ולאחר מכן לפתוח חשבון מודעות. גשו לפרופיל הלינקדאין שלכם ומצד ימין למעלה לחצו על “פרסום”:

במסך שנפתח לכם, עמדו עם העכבר על “פרסום” ולחצו על “דמוגרפיה מהאתר” ובמסך שיפתח לחצו על “התחל”:

לאחר שתלחצו על “התחל” יופיע מסך ליצירת חשבון מודעות חדש, או בחירת חשבון קיים, במידה ופתחתם בעבר ו/או שניתנה לכם גישה לאחד כזה.
נעבור על התהליך המלא ובו נצטרך להזין את שם העמוד העסקי בלינקדאין (ניתן לחפש/להכניס קישור/לפתוח חדש), לתת שם לחשבון החדש ולבחור מטבע תשלום (נכון לעכשיו אין אפשרות לבחור “שקל חדש”):

לאחר שהגדרנו את החשבון, נעבור ישירות למסך “הגדרת פיקסל” בוא נצטרך ללחוץ על “הגדרת תג נתונים”:

במסך שנפתח תראו את התג שעליכם להטמיע באתר ובנוסף מצד ימין תצטרכו להזין את שם הדומיין בו הטאג יוטמע:

לאחר ההטמעה, נעבור ללשונית “דמוגרפיה מהאתר” על מנת לבדוק האם הפיקסל נקלט על ידי המערכת.
כל עוד הפיקסל לא נקלט על ידי המערכת, המסך שנראה הוא המסך בו לינקדאין מבקשים שתטמיעו את הפיקסל. רק לאחר זיהוי הפיקסל נקבל מסך עם נתונים.
שתי נקודות מאוד חשובות בנושא:

  1. ייקח עד 24 שעות ללינקדאין לאמת את ההטמעה של הפיקסל.
  2. על מנת להציג נתונים, לינקדאין יצטרכו לזהות 300 גולשים ייחודיים לפחות ובתנאי שיש להם פרופיל לינקדאין. עד הזיהוי, לינקדאין יכתבו כי עדיין לא נמצאו מספיק אנשים על מנת להציג נתונים.

הצגת נתונים

לאחר שהפיקסל של לינקדאין זוהה על ידי המערכת ויש מעל ל-300 גולשים ייחודיים שלינקדאין מזהים, המערכת תאפשר לנו לקבל את המידע הבא אודות גולשי האתר:

  1. תעשייה
  2. פונקציית תפקיד בעבודה (מחלקה)
  3. תואר משרה (התפקיד עצמו)
  4. בכירות נושא התפקיד (מנכ”ל, סמנכ”ל וכו’)
  5. גודל חברה
  6. אזור
  7. מדינה
  8. חברה

כל הנתונים חשובים ויתנו לכם תמונה מאוד מעניינת אודות הקהל שנכנס אליכם לאתר. היות והמידע הזה מבוסס על לינקדאין הוא מדויק משמעותית הרבה יותר מכל פלטפורמת אנליזה אחרת.

הנה כמה דוגמאות לנתונים:

חברה – איפה עובדים האנשים שנכנסים אליי לאתר:

תואר משרה:

גודל חברה:

בחלק העליון של הגרף תוכלו לראות כמה צפיות עמודים לינקדאין מזהים, תוכלו לבחור קהל ספציפי יותר למדידה מאשר כל האתר (לדוגמה: מי נכנס ללשונית המשרות באתר), להשוות אל סגמנטים אחרים באתר (לדוגמה: מי נכנס ללשונית ה”שירותים” לעומת מי שנכנס ללשונית ה”תמחור”) ולבחור תאריכים להצגת הנתונים:

כפי שאתם רואים מדובר במידע מדהים שמאפשר להבין האם הקמפיינים שאתם עושים מביאים לאתר שלכם את הקהל הרלוונטי עבורכם ברמת מידע שלא קיימת בשום פלטפורמה אחרת.
אם יש חברות ספציפיות שאתם מנסים למשוך לאתר, זו הדרך שלכם לאמת שהקמפיינים שלכם אכן מצליחים (או שלא). תוכלו גם להשתמש במידע הזה על מנת לפרסם בלינקדאין עצמה, היות והפלטפורמה מאפשרת לפרסם לפי כל הנתונים הנ”ל. ה”בעיה” היחידה היא שלא ניתן להצליב מידע (לדעת מי בעלי התפקידים שהגיעו מאיזו חברה), אך ייתכן וגם זה יתאפשר בעתיד.

להבדיל מפלטפורמות אחרות, במידה ותרצו למדוד המרות כתוצאה מקמפיין לינקדאין תצטרכו להטמיע תג המרה ייעודי שנמצא תחת “נכסי חשבון”:

יצירת קהלים באמצעות הפיקסל מאפשרת לכם גם לפרסם לקהלים הללו בלינקדאין (רימרקטינג) או לבקש מלינקדאין שלא לפרסם להם. תוכלו לפרסם לכל מי שנכנס אליכם לאתר או לאנשים שביקרו בקישורים ספציפיים.

במידה ויש לכם שאלות או תהיות לגבי תפעול קמפיינים בלינקדאין ו/או פיקסלים או קהלים, מוזמנים להגיב או לפנות באופן פרטי.

ייעוץ אסטרטגי לשיווק בעידן הדיגיטלי

מלאו את הפרטים הבאים ואחזור אליכם בתוך 48 שעות להמשך התהליך:

הדרכות על פרסום ממומן בפייסבוק

מלאו את הפרטים הבאים ואחזור אליכם בתוך 48 שעות להמשך התהליך: