3 כלים אוטומטיים לאופטימיזציה בפייסבוק

בעולם של היום, אנחנו כל הזמן נמצאים במרדף אחר אופציות נוספות שיבטיחו לנו את התוצאה הטובה ביותר. כמה פעמים אמרתם לעצמכם בלב – הלוואי ומישהו היה אומר לי מה יותר כדאי. מה יותר מוכר. הלוואי ומישהו היה מסביר לי איך הייתי יכול לעשות את זה טוב יותר.

השאלות האלו עולות גם בעולם השיווק הדיגיטלי. בין אם אתם מנהלים קמפיינים בפייסבוק או אחראיים על תוכן באתר מסוים, אי אפשר לדעת איך לקרוא עד הסוף את הלקוח שלכם ואת דרכי הפעולה שלו. הרבה פעמים אתם מוצאים את עצמכם מנסים להבין מה עשיתם לא בסדר, למרות שאתם מקפידים לעשות הכל by the book, וקשה להבין מה התשובה הנכונה. מעבר לזה, הרבה פעמים אתם נתקלים בקושי להחליט על אופטימיזציה אידיאלית עבור תקציב הקמפיין שלכם, דבר שגוזל זמן רב ולעיתים גם לא פוגע בול.

בדיוק בשביל המצבים האלו פייסבוק בנתה שלושה כלים ייחודיים שעוזרים לכם לעשות באופן אוטומטי פעולות רבות שגוזלות זמן שאפשר לחסוך מראש. אתם יכולים לעשות ספליט טסט (Split Test) או אופטימיזציה דינמית למודעות (Dynamic Creative Optimization) באמצעותם תוכלו להבין מה מהמודעות עובדות יותר טוב. מעבר לזה, באמצעות כלי ה-(Campaign budget optimisation) CBO תוכלו לעשות אופטימיזציה אוטומטית לתקציבים שלכם.

Split Test – שינוי קטן עבורכם, שינוי גדול לקמפיינים

מבחן A/B הוא מבחן המשווה בין שתי גרסאות בעלות משתנה אחד שונה (למשל – מיקום כפתור הקריאה לפעולה או סוג התמונה שנמצאת במודעה), במטרה להגיע לתוצאה הטובה ביותר עבור הקמפיין שלכם.

אז איך זה עובד?

כלי ה-Split Test של פייסבוק מאוד שימושי, מאחר ואתם יכולים לבחון באמצעותו סוגי קראייטיב, קהלים וסוגי אופטימיזציה שונים. כל שעליכם לעשות במהלך הקמת קמפיין הוא להדליק את האפשרות לשימוש בכלי הזה ולבחור איזה פרמטר אתם מעוניינים לבחון כמו סוג הקמפיין / סוג המודעות / סוגי קהלים / מיקום מודעות / סוג התמונה שבמודעה ועוד.

לאחר מכן, תצטרכו להגדיר אם אתם מעוניינים בתקציב יומי או קבוע, את משך תקופת הקמפיין, משך הטסט, וכן תבחרו האם לסיים את הטסט במידה ופייסבוק מצאה את ה”מנצח”.

הקהל שלכם יחולק לקבוצות שונות של אנשים. לכל קבוצה מוצגות מודעות זהות למעט המשתנה שהחלטתם לבדוק, כאשר כל קבוצת מודעות נמדדת מול מטרת הקמפיין שהגדרתם. יעדים אלה כוללים מכירות, התקנות אפליקציות, צפיות בסרטונים, תנועה ועוד.

לאחר שמבחן ה- A / B שלכם הסתיים, פייסבוק תודיע לכם על קבוצת המודעות המנצחת.

אופטימיזציה בפייסבוק

למה שתבחרו בכלי הזה?

מבחן A/B יכול להביא לשיפור משמעותי בהמרות שלכם בקמפיין. מעבר לכך, ההתנסות בתהליך האופטימיזציה תוביל אתכם לקבלת תובנות חדשות וכך תשפרו את יכולות השיווק שלכם, דבר שיבוא לידי ביטוי גם בקמפיינים אחרים. במילים אחרות, אתם פשוט חוסכים בכסף.

ספליט טסט בפייסבוק

כפי שהצגנו, ישנם כמה סוגים של מבחני ספליט טסט:

  • Campaign Objective Split Test – ספליט טסט לסוג הקמפיין

כמו שאתם יודעים, אנחנו יכולים לבחור כל מיני סוגים של מטרות עבור הקמפיין. הרבה פעמים, יכול להיות שסוג מסוים של קמפיין יביא תוצאות טובות יותר. כך למשל, יכול להיות שקמפיין איסוף לידים יעבוד יותר טוב מאשר קמפיין קליקים לאתר, ותוכלו לדעת לזהות זאת באמצעות הספליט טסט.

  • Creative Split Test – ספליט טסט לסוג המודעות 

המטרה היא לבדוק איזו מודעה עובדת טוב יותר עבור הקהל שלכם, גם מבחינת סוג המודעה (קרוסלה, תמונה בודדת וכו’) וגם מבחינת הקריאטיב עצמו. כלומר, איזו תמונה נוגעת יותר בקהל שלכם. בנוסף,

אתם יכולים לעשות ספליט טסט לטקסטים במודעה כדי להבין איזה סגנון עובד לכם יותר טוב – למשל הסגנון שפונה לרגש של הקהל? או סגנון יותר מקצועי?

ניתן לבחור עד 5 מודעות שונות ביניהן תרצו להשוות. אנחנו ממליצים להתחיל עם שתיים.

פייסבוק תחלק את הקהל שלכם באופן שווה לפי כמות המודעות שהגדרתם, כך היא תוכל להבין איזו מודעה עובדת טוב יותר. אנחנו ממליצים לעשות בדיקה על קהל מצומצם לפני שאתם עולים עם קמפיין בסדר גודל רחב.

  • Audience Split Test – ספליט טסט לקהלים

המטרה היא לבדוק איזה קהל מגיב טוב יותר למודעות שאתם מפרסמים.

גם כאן, אתם יכולים לבחור עד 5 סוגי קהלים. באמצעות האפשרות הזאת, תוכלו להבין איזה קהל הוא המתאים ביותר עבור המודעה שאתם מקדמים ובכך תמקסמו את התוצאות שאתם יכולים לקבל בהתאם לעלות המדיה שלכם.

  • Placement Split Test – ספליט טסט למיקום המודעות

המיקום של המודעות הוא אחד המשתנים החשובים ביותר, וגם אותו ניתן לבדוק באמצעות הספליט טסט. המבחן הזה יעזור לכם להבין איזו אפשרות עובדת יותר טוב – דסקטופ, מובייל, מודעות צד וכו’.

איי בי טסט בפייסבוק

אופטימיזציה דינמית למודעות – Dynamic Creative Optimization – הכלי שיעשה אופטימיזציה עבורכם

זה כלי מדהים עבור מפרסמים שלא יודעים איזה מהקריאייטיב החדש של המודעות שלהם יניב את הביצועים הטובים ביותר ורוצה לבדוק זאת כדי למקסם תוצאות. הכלי הזה עובד טוב גם עבור חשבונות מודעות חדשים שבהם המפרסמים לא יודעים כלום על העדפות הקהל שלהם.

הכלי הזה בעצם מאפשר לכם לבדוק שילובים שונים של טקסטים, כותרות ותמונות במודעות. אתם בעצם נותנים לקהל שלכם לייצר מודעה אולטימטיבית המורכבת מאפשרויות שונות שהחלטתם עליהן מראש.

אתם יכולים להוסיף עד 5 כותרות, 10 תמונות / וידאו, 5 טקסטים (מעל המודעה), 5 תיאורים ו-5 כפתורי קריאה לפעולה שונים.

אופטימיזציה דינמית למודעות בפייסבוק

איך זה עובד?

אתם נותנים לפייסבוק 4 כותרות, 4 תמונות, 4 טקטסטים, 4 תיאורים ו-4 כפתורי קריאה לפעולה ופייסבוק בוחר עבורכם את האופציות המוצלחות ביותר שיוצרות יחד מודעה אחת אולטימטיבית.

היתרון הגדול באפשרות הזאת הוא שהיא נותנת לקהל שלכם לבחור לעצמו מודעה שתענה על מטרת הקמפיין שלכם בצורה הטובה ביותר. אתם בעצם לא מתאמצים יותר מדי, ומקבלים בצורה אוטומטית ומבלי להפעיל מחשבה, את התשובה לשאלה החשובה – מה עובד הכי טוב?

שימו לב כי DCO פועל רק עם מטרות קמפיינים מסוימות – תנועה, צפיות בסרטונים, reach, מודעות למותג, המרות והתקנת אפליקציה.

מודעות דינמיות בפייסבוק

איך תוודאו שאתם משתמשים בכלי בצורה הנכונה?

  1. התמקדו באיכות המודעות שלכם ולא בכמות שלהן. למרות שאפשר להוסיף הרבה תמונות, סרטונים, תיאורים, כותרות ועוד, חשוב להבין שעדיף להתמקד במספר מצומצם של אפשרויות שנראות לכם איכותיות. אם פשוט תפעלו כך שיהיו כמה שיותר אפשרויות בלי להתמקד באיכות, אתם תבזבזו כסף על מבחנים שונים וזו לא אסטרטגיה טובה.
  2. נסו להיות כמה שיותר ברורים וממוקדים. אל תעייפו את הלקוחות שלכם עם מלל ארוך. בחרו בכותרות ממוקדות שמספרות על המוצר שלכם.
  3. וודאו כי אתם בודקים תמונות וסרטונים ששונים אחד מהשני באופן מהותי כדי שתוכלו להבין מה באמת עובד יותר טוב ומה הכיוון של הקהל שלכם.

תצוגה מקדימה של מודעות דינמיות בפייסבוק

Campaign budget optimization – או בשמו הקצר CBO. כלי אידיאלי לאופטימיזציית תקציב

הכלי הזה בעצם מאפשר לכם לקבוע תקציבים ברמת הקמפיין שיוקצו אוטומטית על פני קבוצות המודעות בהתבסס על התקציב וה-bid שהגדרתם. לפני שהכלי הושק, המפרסמים נאלצו לקבוע תקציבים יומיים או לכל החיים ברמת קבוצת המודעות.

איך זה עובד?

האלגוריתם של פייסבוק לוקח את התקציב שהגדרתם לכל הקמפיין ומחלק אותו בין הקהלים הפעילים שהגדרתם. CBO בעצם מוצא את התוצאות הטובות ביותר בהתבסס על כמות התקציב שהקציתם ברמת הקמפיין. זאת אומרת, במידה והמערכת מזהה כי אדסט Y ימיר יותר מאדסט X, התקציב אוטומטית יועבר לאדסט Y וכן הלאה.

אופטימיזציית תקציב קמפיין בפייסבוק

חשוב לדעת שהכלי הזה מתחשב במספר דברים בעת חלוקת התקציבים בקרב הקהלים:

  1. התחשבות באסטרטגיית ה-bid שלכם וכן במטרת הקמפיין. הוא מקצה יותר כסף עבור העלות הנמוכה ביותר לתוצאה או ההחזר הגבוה ביותר על הוצאות פרסום (ROAS) – בכל קבוצות המודעות שלכם.
  2. התחשבות בגודל הקהל. CBO יתעדף קבוצת מודעות עם קהלים גדולים יותר ויקצה לה יותר כסף.
  3. מספר קבוצות מודעות: CBO שומר לעצמו תקציב גם עבור קבוצת מודעות שפועלות ברגע זה, וגם עבור קבוצת מודעות שמתוכננת להיות פעילה. הדבר הזה קורה מכיוון שהכלי לוקח בחשבון את התקציב ברמת הקמפיין ולא ברמת קבוצת המודעות. עם זאת, אם קבוצת המודעות אינה מתוזמנת, אלא מופעלת, CBO לא יביא בחשבון את קבוצת המודעות בעת שמירת התקציב.

חשוב להדגיש! שימו לב שלא מדובר ב- A/B Testing. פייסבוק לא מוצאת “מנצח” ומקצה את כל התקציב שלכם לקבוצת מודעות אחת. פייסבוק מוציאה את התקציב על סמך הביצועים של קבוצת מודעות בהשוואה לאחרות.

איך תוודאו שאתם משתמשים בכלי בצורה הנכונה?

  1. השתמשו במגבלות הוצאת תקציב מינימליות ומקסימליות. כאשר אתם מפעילים לראשונה CBO, פייסבוק עשויה להתחיל להקצות יותר מדי כסף לקבוצת מודעות ספציפית תוך שהיא מקצה מעט כסף למודעות אחרות. אם תגדירו את המינימום והמקסימום של הוצאות התקציב, תוכלו להבטיח שפייסבוק מקצה תקציב לכל המודעות.
    אופטימיזציית תקציב קמפיין בפייסבוק הגדרות סט
  1. תפלחו את הקמפיינים לפי סוג הקהל או הגודל שלהם. אם הגדרתם מינימום ומקסימום לתקציב, ועדיין אתם מתקשים להקצות את התקציב כראוי, אתם יכולים לשקול לפלח את הקמפיינים שלכם לפי סוג ו / או גודל קהל.

סיכום

יש לנו נטייה שלא לבחון כלים חדשים שאנחנו לא סומכים עליהם, מהסיבה הפשוטה שאנחנו לא מכירים אותם. אנחנו מפצירים בכם לעבוד עם הכלים האלו כשמדובר בקמפיין בסדר גודל רחב, מאחר והוא יחסוך לכם לטווח הארוך כסף שיוכל לשמש אתכם במקומות אחרים. ברגע שתתנסו בהם, תבינו שהכלים האלו מצליחים לענות לכם על שאלות יומיומיות שלפעמים נותרות ללא תשובה – מה האופציה הטובה יותר. תנו לפייסבוק מדי פעם לעשות ניסוי וטעייה כדי שהקמפיין שלכם יצליח.

על הכותב

אור פיאלקוב, בן 37, מייסד ומנכ”ל חברת פיאלקוב דיגיטל, חברה המתמחה בפרסום בפייסבוק ומגוון ערוצים נוספים. מומחה בשיווק דיגיטלי, מעביר סדנאות והרצאות בנושא שיווק בעזרת כלים מתקדמים לחברות וליחידים.

הבעלים של EasyCloud – אחסון אתרי וורדפרס, חברה שמנגישה את עולם אחסון אתרים בענן בעזרת Cloudways לכל אחד. דרך חברות אחסון הענן הגדולות בעולם עם ממשק נוח, אבטחת אתרים מקסימלית ומחיר מעולה.

אהבתם את המאמר? אולי תאהבו גם את אלו:

אהבתם את הכתבה? שתפו ב...

ייעוץ אסטרטגי לשיווק בעידן הדיגיטלי

מלאו את הפרטים הבאים ואחזור אליכם בתוך 48 שעות להמשך התהליך:

הדרכות על פרסום ממומן בפייסבוק

מלאו את הפרטים הבאים ואחזור אליכם בתוך 48 שעות להמשך התהליך: