פייסבוק משיקים כלי לייעול והגבלת חשיפה אורגנית

לאחרונה פייסבוק השיקו אפשרות חדשה שמאפשרת לכם לייעל את החשיפה האורגנית של התוכן שאתם מעלים בעמודים העסקיים.

האפשרות נקראת News Feed Audience and Visibility for Posts – או בעברית צחה: קהל בניוזפיד ונראות הפוסטים.

לפני שנגיע להפעלה של האופציה והשימוש בה, בואו נבין מה מטרתה:

עד היום כשהייתם מעלים פוסטים בפייסבוק, במיוחד אלו שלא הייתם מקדמים בכסף, החשיפה של הפוסטים הייתה בעיקר לאנשים שעשו לייק לעמוד שלכם. עם הזמן, התגברות התחרות על הניוזפיד והתגברות כמות התוכן בפייסבוק, החשיפה האורגנית הלכה והתמעטה. כמו בכל דבר בחיים השאיפה היא למקסם כל חשיפה שתהיה רלוונטית ככל הניתן, גם אם היא קטנה יותר.

דבר נוסף הוא שלעתים תרצו שפוסטים שאתם מעלים בכלל לא ייחשפו לקהל מסוים ויהי מה. אפשר למצוא אינספור דוגמאות לזה אך הרעיון הוא אותו עיקרון: לייעל את החשיפה כך שאם מישהו נחשף לפוסט הוא יהיה בעל סבירות גבוהה יותר להתעניין בתוכן.

הפעלה ושימוש

בעמודים עם מעל 5,000 אוהדים האפשרות מופעלת אוטומטית. בעמודים קטנים יותר לכו להגדרות העמוד ותפעילו את האפשרות:

2016-01-30_1352

עכשיו חזרו לעמוד, לחצו על תיבת הפוסט ושימו לב לסימן המטרה שהופיע לכם:

2016-01-30_1354

בלחיצה על הכפתור יופיע החלון הבא:

2016-01-30_1354_001

בחלון ישנן שתי אפשרויות:

ייעול חשיפה לקהל

באפשרות הראשונה אתם בעצם מייעלים משמעותית את החשיפה האורגנית של הפוסט שלכם. שימו לב שבחלונית שאתם רואים אצלי יש את האפשרויות הבאות: תחומי עניין, גיל, מגדר, מיקום, שפה, ונתונים דמוגרפיים נוספים (מצב זוגי ומצב השכלה).
האפשרות הזו מעולה. בעצם, כשאתם מעלים פוסט אתם רוצים לוודא שמי שכן נחשף יהיה רלוונטי ככל הניתן לנושא. אמנם אנחנו מקווים שכל מי שעשה לייק לעמוד שלנו הוא רלוונטי אבל זה לא וודאי. זיכרו: המטרה היא ייעול החשיפה על חשבון הקטנת החשיפה. כשאתם משתמשים ביכולות הפילוח בניוזפיד אתם בעצם מקטינים את פוטנציאל החשיפה שלכם אבל משפרים אותו.

הנה דוגמה לנתונים –

בעמוד שלי 3433 אוהדים. שימו לב בטבלה שלפניכם לחשיפה הקטנה של פוסט הניסוי לעומת שאר הפוסטים אבל מצד שני שימו לב לאחוזי האינטראקציה

2016-01-30_1408מצד אחד צריך לקחת בחשבון שהפוסט דיבר על כך שמדובר בפוסט ניסוי כך שייתכן שיש לזה השפעה, אך מצד שני זה היה פוסט עם נטו טקסט, בלי תמונה/וידאו. מתי פעם אחרונה ראיתם כזה בניוזפיד שלכם? 😉
קחו בחשבון שהאפשרות הזו אינה חוסמת חשיפה. כלומר אם בחרתם להיחשף לנשים, עדיין גברים שיכנסו לעמוד יכולים לראות את הפוסט ו/או להיחשף אליו כתוצאה משיתוף.

והנה משהו מאוד יעיל שעדיין לא הגיע לכולם אך אמור להיות מושק בקרוב: מדידת אפקטיביות של תחומי עניין.

בהנחה שיש לכם עמוד עם לא מעט קהל, ייתכן ותרצו להשתמש בעיקר באפשרות של חשיפה לפי תחומי העניין. אך מה מתחומי העניין עבד הכי טוב? לשם כך פייסבוק עומדים להשיק תוצאות לפי פילוח שנראה כך:

insights-reach-larger

 טיפים

  • כרגע הממשק עובד רק בדסקטופ
  • בעמודים עם כמה אלפי אוהדים מומלץ להוסיף בין שישה לעשרה תחומי עניין (המקסימום הוא 16)
  • הימנעו משימוש בתחומי עניין רחבים כמו "בידור". המטרה היא לייעל את החשיפה לאנשים שמתעניינים בתוכן שלכם

הגבלת קהל

האפשרות השנייה לעומת זאת, מאפשרת לכם להחליט מי לא ייחשף לפוסטים שלכם ויהי מה. וכך היא נראית:

2016-01-30_1414

בעצם, ושוב, על מנת לשפר את החשיפה שלכם, אתם יכולים לקבוע שאנשים לא ייחשפו לפוסט שלכם אלא שבמקרה הזה אנשים לא ייחשפו גם כתוצאה משיתוף וגם אם הם יכנסו לעמוד. במילים אחרות אתם בוחרים באפשרות הזו מי לא יראה את התוכן שלכם. אם בחרתם גברים, גם אם הם יכנסו לעמוד שלכם, הם לא יראו את הפוסט הזה. לכן עליכם מאוד להיזהר עם האפשרות הזו כי ייתכן ותפגעו בחשיפה שלכם במקום לייעל אותה.

תוכלו לחסום אנשים לחשיפה לפי גיל, מגדר, מיקום גאוגרפי (לדוגמה: אני רוצה להיחשף לכל ישראל אבל לחסום חשיפה לאנשים מתל-אביב) ו/או שפה.

חשוב מאוד: במידה והגבלתם חשיפה באמצעות האפשרות השנייה, לא תוכלו לקדם את הפוסט לקהל שחסמתם. זה לכאורה הגיוני אך לעתים ניתן שלא לחשוב על זה.

לסיכום: פייסבוק השיקו כאן כלי שאמור להפוך את החשיפה האורגנית של העמוד שלכם ליעילה יותר. בסופו של דבר מה שאמור לעניין אתכם זה לא גודל החשיפה אלא מה קורה עם החשיפה

יאן יאנקו על רקע חלק

אז…איך מותגים צומחים?

סיכום קצר של אחד הספרים החשובים ביותר בעולם השיווק ובניית המותגים – "איך מותגים צומחים?" של הפרופסור לשיווק ביירון שארפ

ייעוץ אסטרטגי לשיווק בעידן הדיגיטלי

מלאו את הפרטים הבאים ואחזור אליכם בתוך 48 שעות להמשך התהליך:

הדרכות על פרסום ממומן בפייסבוק

מלאו את הפרטים הבאים ואחזור אליכם בתוך 48 שעות להמשך התהליך: