פייסבוק מוסיפים סטטיסטיקות להשוואות בזמן אמת בפאור אדיטור

במשך זמן רב מערכת הפאור אדיטור של פייסבוק הייתה מסורבלת למדי אך גם עם יתרונות לא מעטים על פני מערכת האדס מנג'ר של פייסבוק. מאז ומתמיד מערכת הפאור אדיטור נועדה לאנשים שעובדים על הרבה קמפיינים בפייסבוק בו זמנית והיו צריכים לנהל אותם בלחיצת כפתור (ועם באג או שניים). לאט לאט, ועם הרבה פידבק שפייסבוק קיבלו מהמשתמשים, ההבדלים בין שתי המערכות הלכו והצטמצמו עד שבשינוי הגדול האחרון כמעט ולא נשארו הבדלים.

עתה פייסבוק מוציאים עדכון לפאור אדיטור שהופך אותה שוב למערכת עם הבדל משמעותי והפעם מדובר בסטטיסטיקות בזמן אמת המאפשרות השוואה אמיתית בין קמפיינים, סטים ומודעות. נכון, דו"חות יש גם באדס מנג'ר אך מה שמבדיל את הסטטיסטיקות בפאור אדיטור זה שלראשונה אי-פעם פייסבוק מאפשרים השוואה בין קמפיינים שונים לפי פרמטרים שונים.

על מה מדובר, איפה למצוא ואיך להשתמש

כאשר את נכנסים לפאור אדיטור ומסמנים קמפיין, סט או מודעה, שימו לב שמתחת לאייקון העריכה, העיפרון, מופיע אייקון חדש של גרף:

2015-10-05_2255כאשר תלחצו על אייקון הגרף, יפתח חלון שמציג בזמן אמת את התוצאות של האובייקט המסומן כאשר ברירת המחדל היא גרף נתונים של חשיפה (Reach):

2015-10-05_2259

שימו לב כי בדרופ-דאון מצד ימין ניתן לבחור את הנתונים שברצונכם לראות:

  •  חשיפה יוניק (Reach)
  • תדירות חשיפה
  • עלות לתוצאה
  • הקלקות
  • אחוז הקלקה
  • עלות ממוצע להקלקה
  • עלות ממוצעת לחשיפה

מתחת יופיע גרף שמציג את קצב ניצול התקציב:

2015-10-05_2302שימו לב שכאשר אני עומד על יום מסוים, כמו בדוגמה הנ"ל (הרביעי לאוקטובר), מצד שמאל למעלה פייסבוק רושמים לי כמה כסף יצא באותו יום נתון.

עד כה ראינו נתונים די רגילים שקיימים גם באדס מנג'ר. אך שימו לב מה קורה ברגע שאני מסמן שלושה סטים תחת אותו קמפיין:

2015-10-10_1837

הגרף מציג השוואה בין שלושת הסטים בהתאם לנתון שבחרתי, במקרה הזה חשיפה יוניק (Reach). שימו לב שיש גרף ממוצע (המקווקו) וגרף שמייצג כל אחד מהסטים. הסט שעובד הכי טוב בהתאם לנתון שנבחר נצבע בצבע טורקיז. כאשר נעמדים על יום מסוים, ניתן לראות כמה חשיפה קיבל הסט המוביל באותו יום נתון.

אבל חשיפה לרוב פחות מעניינת. מעניינים נתונים יותר משמעותיים כגון עלות לתוצאה (CPA). שימו לב איך הגרף משתנה כאשר אני בוחר לראות את אותם הסטים אבל בהשוואה של עלות לפעולה:

2015-10-10_1855ניתן לראות שהגרף השתנה, והפעם הוא מציג את הנתונים לפי העלות לפעולה (במקרה הזה מדובר בעלות להקלקה על קישור – Cost per link click). כאמור ניתן לראות השוואה בין הסטים לפי כל פרמטר אחר שמופיע בדרופ-דאון מימין.

אבל זה לא נגמר כאן: ישנה עוד לשונית קטנה, שנותנת לנו עוד נקודת מבט השוואתית על הסטים שבחרנו לפי פרמטר ההשוואה שבחרנו (במקרה הזה עלות לפעולה). שימו לב ללשונית שנמצאת מצד שמאל למעלה בגרף – Comparison:

2015-10-10_1900בלשונית הזו ישנו גרף קצת שונה שמציג את העלות לתוצאה (ציר ה Y) בהשוואה לחשיפה (ציר ה X). גם כאן פייסבוק מראים את הממוצע של שלושת הסטים וכל סט מקבל צבע לפי המיקום שלו בהשוואה לממוצע.

למה זה טוב?

גרף ההשוואה, לדעתי, רק בתחילת דרכו. הגרף מאפשר לדעת בזמן אמת מה עובד לכם טוב יותר. לא צריך יותר להוציא דו"חות אקסל ולהתחיל לחבר עמודות. את ההשוואה אתם יכולים לעשות בכל רמה: בין קמפיינים, בין סטים ובין מודעות. זה מקל מאוד על ההחלטה עם איזה קריאייטיב להמשיך (רמת מודעה) או עם איזה קהל (רמת הסט).

הנאמנות למותגים מתה; יחי ההרגל

המושג נאמנות צרכנית הוא מהקלישאות הנפוצות ביותר בעולם העסקים. בין אם מדובר בחברות שמנסות לייצר לקוחות נאמנים לעסק או למוצר שלהן, ובין אם מדובר בפתרונות

יאן יאנקו על רקע חלק

אז…איך מותגים צומחים?

סיכום קצר של אחד הספרים החשובים ביותר בעולם השיווק ובניית המותגים – "איך מותגים צומחים?" של הפרופסור לשיווק ביירון שארפ

ייעוץ אסטרטגי לשיווק בעידן הדיגיטלי

מלאו את הפרטים הבאים ואחזור אליכם בתוך 48 שעות להמשך התהליך:

הדרכות על פרסום ממומן בפייסבוק

מלאו את הפרטים הבאים ואחזור אליכם בתוך 48 שעות להמשך התהליך: