המדריך המלא לשיטת המכרז והבידים של פייסבוק אדס מנג’ר

איך עובד מכרז המודעות של פייסבוק? כמה ביד לשים ומה זה ביד בכלל? על כל זה ועוד, כולל טיפים לעבודה, במדריך שלפניכם.

אחד היתרונות הבולטים בעולם הפרסום הדיגיטלי, לעומת הפרסום המסורתי, הוא שיטת המכרזים הייחודית שמפעילות רוב פלטפורמות הפרסום הדיגיטליות בעולם.

נכון, גם מערכות הפרסום המסורתיות עובדת בשיטת מכרז: מי שמציע את המחיר הגבוה ביותר עבור יחידת פרסום – מקבל אותה. הבעיה היא שבשיטה זו היכולת של מפרסם קטן להיכנס למכרזים הללו כמעט ולא קיימת, בטח לא בפלטפורמות המונים כמו ערוצי טלוויזיה מסחריים דוגמת ערוצים 11-14.

היתרון בעולם הפרסום הדיגיטלי, אם כך, הוא שהמכרזים הדיגיטליים מאפשרים לכל מפרסם, בכל גודל, להציג את הפרסומות שלו וזה נובע משתי סיבות עיקריות:

  1. יותר שטחי פרסום – כשיש יותר שטחי פרסום, ולא “סלוט” אחד של 30 שניות, יש יותר אפשרויות תצוגה. כך לדוגמה, כשאתם נכנסים לחיפוש בגוגל מופיעות לכם מספר מודעות ולא פרסומת אחת: בצורה זו, גם אם המחיר שאתם מוכנים לשלם נמוך יותר מהמתחרה שלכם, עדיין יש אפשרות שהמודעות שלכם יוצגו (זו טענה שטחית ובסעיף הבא אני מפרט שזה לא רק עניין של הצעה גבוהה או נמוכה).
  2. התייחסות לאיכות – מערכות פרסום שמקדשות את המשתמשים שלהן, דוגמת פייסבוק וגוגל, דואגות שתקציב גבוה בלבד לא יספיק כדי להציג מודעות. לכל אחת מהפלטפורמות הללו יש מדדי איכות (Quality Score בגוגל ו Relevance Score בפייסבוק) שתפקידם להציג למפרסם את איכות המודעות שלו.
    הפלטפורמות הללו לוקחות את מדד האיכות ברצינות ומציינות כי בהרבה מקרים ייתכן מצב בו מפרסם עם הצעת מכרז גבוהה יותר (Bid) לאו דווקא יזכה במיקום גבוה יותר עבור המודעה שלו (במקרה של גוגל) או יוצג למשתמשים (במקרה של פייסבוק). לאיכות יש מרכיב מאוד חשוב, וזה להבדיל מהמכרז שקיים במערכות הפרסום המסורתיות שם מי שמשלם יותר – מוצג. אין שום בדיקה של איכות (וחבל 😉 ).

מכרז מבוסס הצעת מחיר ואיכות הוא טוב לכולם. הוא טוב למפרסמים, קטנים וגדולים, הוא טוב למשתמשים שמקבלים מסרים איכותיים יותר וכמובן שהוא טוב לפלטפורמות הפרסום שמרוויחות גם את המשתמשים וגם את המפרסמים.
עכשיו בואו נבין איך עובד המכרז של פייסבוק ואיך אתם כמפרסמים צריכים לעבוד איתו.

במדריך נעבור על הנושאים הבאים:

  • איך עובד המכרז של פייסבוק
  • הגדרות הביד – ההבדל בין ביד ידני ואוטומטי ועלויות
  • אסטרטגיית בידינג בפייסבוק
  • התאמת תקציב לביד או למה הקמפיינים שלכם לא זזים?
  • חשיבות הקריאייטיב בקמפיינים בפייסבוק

איך עובד המכרז של פייסבוק

כאשר פייסבוק מחליטים האם להציג את המודעה שלכם או לא, הם לוקחים בחשבון שלושה פרמטרים:

  • הצעת מכרז – Bid
  • הערכת פעולות
  • איכות ורלוונטיות המודעה

ביד – הצעת המחיר

אם נבודד את שני הרכיבים האחרים, הערכת פעולות ואיכות, אז הביד לבדו הוא מה שהוא: אנחנו המפרסמים מציינים לפייסבוק כמה שווה לנו פעולה מסוימת כדי שהמערכת תדע האם להכניס אותנו למכרז או לא. במידה וזכינו להיכנכס למכרז, האם וכמה פעמים אנחנו זוכים להיות מוצגים מול עיני הצופים. במערכת הפרסום של פייסבוק יש שני סוגי בידים: ביד עבור העלות הנמוכה ביותר או ביד עבור עלות היעד כאשר בשני המקרים ניתן גם לבחור באופציה ידנית (על סוגי הבידים  וההבדלים ביניהם – בהמשך).

הערכת פעולות

במערכת הפרסום של פייסבוק, לכל קבוצת מודעות (ad set) יש פעולה שהקבוצה צריכה להשיג (האירוע שעבורו המערכת עושה אופטימיזציה). הערכת הפעולות זו בעצם הדרך של המערכת להעריך מה הסיכוי של אדם לעשות את הפעולה שאותה קבוצת מודעות מנסה להשיג. על פניו זה נשמע שפייסבוק חוזים את העתיד, והם אכן עושים זאת, אך בהיסתמך על ניתוח סטטיסטי של העבר במספרים עצומים. בפשטות, המערכת מבססת את התחזית שלה על סמך פעולות העבר של המשתמשים בשילוב עם היסטוריית הביצועים של המודעות שלכם.

איכות ורלוונטיות המודעה

ציון האיכות של פייסבוק, אותו ניתן לראות רק ברמת המודעה ורק לאחר שהמודעה קיבלה 500 חשיפות לפחות, מבטא את רמת העניין של המשתמשים במודעות של המפרסם. ציון האיכות לוקח בחשבון את המודעה וגם את הנושא שלה. במידה והמשתמש לו אנחנו מפרסמים הביע עניין בעבר במה שאנחנו מציעים, ייתכן וזה יעלה את ציון האיכות של המודעה. ציון האיכות הוא מספר בין 1 ל-10:

חשוב לזכור כי ציון האיכות הוא לא אבסולוטי. דהיינו, אל תקבעו את גורל המודעות שלכם לפי ציון האיכות בלבד. הדבר הכי חשוב הוא תוצאות ועלות לתוצאה. ציון האיכות של פייסבוק הוא מדד יחסי שמודד את רלוונטיות המודעה הספציפית למודעות אחרות שמתחרות על אותו קהל. כן, יכול להיות מצב שבו מודעות של מפרסמים אחרים איכותיות יותר ועדיין הקמפיין שלכם מוצלח ביחס אל עצמכם. יחד עם זאת, זה כן אמור לסמן לכם שאפשר להשתפר קריאייטיבית (בהנחה שאתם סגורים על הקהל כמובן). אפשר להגיד שציון האיכות הוא מגדלור שעוזר לכם להבין את הכיוון.

לאחר שקלול שלושת הפרמטרים הנ”ל, המודעה שתקבל את הערך הגבוה ביותר היא המודעה שתוצג (תזכה במכרז על להופיע לאנשים מול העיניים ברגע נתון). זה בעצם מסביר למה מודעות איכותיות יכולות לגבור על מודעות עם הצעת מכרז גבוהה יותר. שקלול של רלוונטיות ואיכות גוברים על הצעת מחיר גבוהה למודעה לא רלוונטית ולא איכותית. זה לא אומר שלא צריך “לכבד” את הצעת המחיר, זה אומר שעדיף לשאוף לשלמות בשלושת הפרמטרים והצעת המחיר שלכם צריכה להיות הצעת המחיר האידאלית עבורכם (גם על זה בהמשך).

נשארה שאלה אחת חשובה לענות עליה: כמה זה עולה לי? במכרז של גוגל הדברים די פשוטים: בהינתן והמודעה שלכם איכותית יותר משל המתחרה, אתם נותנים הצעת מחיר ותמיד תשלמו את המחיר של זה שהציע אחריכם בתוספת סנט אחד. לדוגמה: אם הצעתם לשלם שלושה דולרים עבור להופיע כשמשתמש מחפש מילה מסוימת והמפרסם השני בתור הציע דולר וחצי, בהינתן והמודעה שלכם זוכה במכרז (בשילוב עם איכות המודעה), אתם תשלמו דולר וחצי.

איכות שלושת הפרמטרים שהזכרתי וניצחון במכרז לא מעידים על כמה נשלם. בפייסבוק אנחנו משלמים בכל פעם שהתוצאה שעבורה אנחנו רוצים לשלם מתרחשת. בהרבה מקרים התשלום הוא עבור 1,000 חשיפות (CPM) והחלק היחסי (נשלם גם אם קיבלנו 100 חשיפות באופן יחסי לתשלום של 1,000 חשיפות) או תשלום עבור פעולה כמו תשלום עבור 10 שניות צפייה בסרטון וידאו. קחו בחשבון שישנם מקרים בהם פייסבוק לא מאפשרים לשלם על פעולה למרות שיש אפשרות להגדיר הצעת מחיר. במקרים בהם יש אפשרות אך היא לא מופיעה אצלכם בחשבון הדבר ככל הנראה נובע מכך שהחשבון חדש והוא צריך להוציא לכל הפחות 10 דולר.

הסכום הסופי שאנחנו נשלם על כל פעולה הוא הסכום המינימלי שהיינו צריכים לשים בהצעת המחיר כדי לזכות להופיע במכרז. זה אומר שבהרבה מקרים נשלם פחות מהצעת המחיר ושאין יתרון בריסון הצעות המחיר. להפך, ביד נמוך מדי (בתקווה לזכות במחיר פעולה נמוך) לעתים יתבטא בכך שפשוט לא נקבל חשיפות ומכאן שלא נקבל תוצאות.

(למרחיקי הלכת שבינינו: אם אתם ממש מעוניינים להבין כיצד עובד המכרז של פייסבוק, ברמה המתמטית, מציע לקרוא את הערך בוויקיפדיה על שיטת המכרז על שם ויקרי-קלארק-גרובס).

הגדרות הביד

הגענו לחלק המעניין באמת – כמה ביד לשים? האם ביד ידני או אוטומטי? מה זה בכלל אומר?

הבנו שמערכת הפרסום של פייסבוק עובדת על מכרז וכמו בכל מכרז יש אלמנט של הצעת מחיר – Bid. בפייסבוק הצעת המחיר נועדה לסמן למערכת “כמה רחוק” אתם מוכנים ללכת עם תשלום עבור הפעולות שאתם מנסים להשיג כאשר בפועל, ברוב המקרים, במידה והקהל והמסר נכונים ומתאימים, התשלום בפועל יהיה נמוך מהביד שאנחנו נשים.

כדי להבין קצת יותר את הנושא מהצד של פייסבוק (תכף נתייחס לצד של המפרסם), הביטו בשרטוט הבא:

קודם כל חשוב להבהיר שמדובר כמובן בשרטוט שבא להמחיש רעיון אז לא לקחת אותו מילולית.

בשרטוט אתם יכולים לראות שיש את המעגל החיצוני, זה הקהל שלנו שאנחנו מבקשים מהמערכת להגיע אליו. הקהל שאנחנו בוחרים במערכת הפרסום הוא לא אחיד והוא ומורכב מקהלים שונים שאותם מייצגים המעגלים הפנימיים.

המחירים מדגימים כמה נצטרך להסכים לשלם על פעולה בכל אחד מהמעגלים, או בעצם מה הביד שנהיה צריכים לשים כדי להגיע לקהלים השונים. לפי השרטוט, במידה ומפרסם יסכים לשלם מקסימום דולר אחד על הפעולה אותה הוא מנסה להשיג הוא יגיע לחלק מסוים מהקהל שלו. במידה ויסכים לשלם דולר וחצי, המערכת תגיש אותו לחלקים נוספים, יקרים יותר, בתוך הקהל. במידה ויסכים לשלם חמישה דולר, המפרסם יקבל את מלוא הקהל שאליו הוא רוצה להגיע (שוב, זה לא אבסולוטי כפי שתיארתי את זה וזה נועד להמחיש איך הדברים פועלים מאחורי הקלעים). המחירים במעגלים נקבעים לפי רמת התחרות שיש על הקהל בשקלול כל הפרמטרים שציינתי לפני.

הערת צד: מפרסמים ותיקים יכולים להבין מדוע בתקופות עומס כמו עונות החגים, בחירות וימי מכירות כמו בלאק-פרידיי וסייבר מאנדיי קשה מאוד לפרסם בפייסבוק: תחשבו שהרבה מפרסמים מוכנים לשלם את העלות המקסימלית לכל הקהל. במקום שיהיו מפרסמים שיהיו מוכנים לשלם דולר או שלושה דולר וכל אחד יקבל את הנתח שלו, הרבה מאוד מפרסמים עם הרבה כסף מוכנים לשלם את החמישה דולר על כל הקהל. במקרה כזה מפרסם שמוכן לשלם “רק” דולר אחד, כמעט ולא יקבל חשיפה. כאמור, מדובר באירועים בודדים בשנה אך זה קורה וחשוב להיערך לזה.

עם השרטוט וההסבר יש בעיה אחת: אנחנו המפרסמים לא יודעים ולא יכולים לראות את המעגלים הללו. אנחנו לא יודעים מה החלוקה בהם, אנחנו לא יכולים לדעת מה רמת התחרות על הקהל וכמה “עמוס” הפיד בפייסבוק. לכן דרך הפעולה היא הפוכה והרבה יותר עסקית ממה שנדמה.

כמה ביד לשים?

כמה ביד לשים זו אחת השאלות הנפוצות שמפרסמים שואלים את עצמם. הרי כולנו רוצים לשלם כמה שפחות אבל הגישה הזו לא יעילה כי מה זה “כמה שפחות”? פחות ביחס למה? ואם אני לא מודע למעגלים ולעלויות שלהם, האם הפחות הזה בכלל יעיל?

הנה השאלה שהתשובה עליה היא ה”סוד” הכמוס למחיר הביד שעליכם לשים: מה המקסימום שאתם מוכנים לשלם עבור פעולה?

אסביר: נאמר ואתם מקדמים טופס לידים בפייסבוק. עליכם, בתור מפרסמים, לדעת מה המקסימום שאתם מוכנים לשלם על כל ליד. האם זה דולר? שניים או מאה? את הנתון הזה עליכם לקבל על סמך ניסיון היסטורי עם מה שאתם מפרסמים או מהלקוחות שלכם על ידי ניתוח היסטורי של הביצועים שלהם.

דוגמה: נאמר והלקוח יודע שבממוצע על כל 10 לידים שהוא מקבל, הוא מצליח לתאם פגישה אחת. נאמר ובממוצע על כל 10 פגישות שהלקוח מתאם הוא סוגר עסקה אחת. נאמר שכל עסקה שהלקוח סוגר שווה לו 2,000 דולר. אם נעשה reverse engineering נוכל די בקלות להבין כמה במקסימום הלקוח יסכים לשלם.
בהינתן ו:

  • עסקה = 2,000 דולר
  • סגירת עסקה מפגישה = 1/10
  • סגירת פגישה מלידים = 1/10

לפי הנתונים הנ”ל, במידה ונחלק 2,000 דולר ב-10 פגישות, הרי שהמקסימום שהלקוח יהיה מוכן לשלם על פגישה זה 200 דולר. אם נחלק 200 דולר לפגישה ל-10 לידים, הרי שהמקסימום שהלקוח יהיה מוכן לשלם על ליד זה 20 דולר. היות ואנחנו רוצים שהלקוח יהיה רווחי ולא “על האפס”, אם עלות לליד תהיה 19 דולר והכל יפעל כמתוכנן, הלקוח רווחי.

כן, עד כדי כך החישוב צריך להיות פשוט וכל עסק עם היסטוריה יכול לעשות את החישוב הזה. אם לא הייתה פעילות בעבר בפייסבוק, קחו ערוץ פרסום אחר כמקור להשוואה. גם אם זה לא “תפוחים לתפוחים”, לכל הפחות תהיה נקודת פתיחה.

**הערה חשובה: הנתונים הנ”ל הם לשם המחשה בלבד. לכל עסק יש עוד הוצאות שצריך לקחת בחשבון כמו הוצאות תפעול, ייצור, שילוח ועוד. כדי להגיע לעלות המשתלמת האמיתית צריך לקחת את כל ההוצאות של העסק בחשבון. אני ממליץ לקרוא בהרחבה על נושאים כמו החזר השקעה (ROI) והחזר השקעה מפרסום (ROAS) כדי להבין את הדברים בצורה טובה יותר (ותודה לקורא הנאמן פבל שהסב את תשומת ליבי לנושא).**

עכשיו שאנחנו יודעים שהלקוח יהיה מוכן לשלם במקסימום 19 דולר לליד, יש לנו את הביד המקסימלי שלנו למכרז.

אך זה לא מסתיים כאן: מה שיפה בשרטוט המעגלים הוא הדבר הבא: ממוצע! אם תסתכלו על המעגלים בשנית, אתם תבחינו שאם מפרסם ישים חמישה דולר בתור ביד, בממוצע הוא ישלם פחות היות ויש מעגלים זולים יותר. זו הסיבה שפייסבוק חוזרים ואומרים שלמרות הביד שתשימו, ייתכן ותשלמו בפועל פחות עבור כל פעולה.

אסרטגיית בידינג בפייסבוק

הבנו איך עובד המכרז בפייסבוק, הבנו את נושא הביד, עכשיו בוא נראה איזה סוגי בידים יש במערכת.

כאשר אנחנו בוחרים במטרת פרסומית שמאפשרת לנו לבחור ביד, פייסבוק מציעים לנו בין שתי אפשרויות:

  • מחיר נמוך עם אפשרות לביד ידני
  • מחיר יעד – מחייב הגדרה ידנית

מחיר נמוך

ביד המחיר הנמוך, שבעברו היה ידוע בתור ביד אוטומטי, הוא טוב כאשר יש לנו תקציב ידוע מראש שברור לנו שלא ישתנה ואנחנו צריכים להשיג בו X לידים. מטרת האסטרטגיה הזו היא לנצל את התקציב הנתון בצורה האפקטיבית ביותר שניתן. במקרה כזה המערכת תשאף להשיג את הלידים הזולים ביותר בתוך התקציב שניתן. המערכת תציע הצעות בשמכם על מנת להגיע לכמה שיותר מעגלים בתוך מעגל הקהל שבניתם.
הבעיה היא שייתכן והמחיר הממוצע לפעולה יעלה ככל שתעלו תקציב ו/או תעלה התחרות על הקהל היות ואין שום מגבלה.
אם יש מחיר שברצונכם שהמערכת לא תעבור, תוכלו להגביל את המערכת דרך הביד הידני. בדוגמה שלפניכם אני מציין למערכת שאני לא מוכן לעבור עלות של 19 דולר לליד:

חשוב מאוד: זה לא אומר שאשלם על כל ליד 19 דולר, זה אומר שזה המקסימום שאני מוכן לשלם. במידה והמערכת תזהה שהיא לא מצליחה להביא לידים בעלות הזו (כלומר המעגלים הפנימיים יקרים יותר), הקמפיין ידעך עד כדי עצירה כמעט מוחלטת.

מחיר יעד

מחיר יעד נועד למפרסמים שיודעים שהתקציב שלהם ישתנה בהדרגה כלפי מעלה והם מוכנים לספוג עלות ממוצעת יקרה יותר ב-10% מהביד שהם מציבים.

בדוגמה שלפניכם שמתי 19 דולר לליד, אך בפועל ייתכן והלידים שלי יהיו יותר יקרים. המערכת כמובן תשאף לייצר ממוצע של 19 דולר או פחות:

כאן בא לידי ביטוי נושא הממוצעים שבין המעגלים: במקרה של מחיר יעד המערכת עלולה “לזלוג” עם המודעות לקהל יקר יותר שבו כל ליד עולה יותר, אך לאזן זאת עם לידים זולים ממעגלים אחרים. גם במקרה הזה פייסבוק מציינים כי בהרבה מקרים המחיר שנשלם בפועל יהיה נמוך מהביד ששמנו.
ייתכן והקמפיין יסתיים כשהעלות הממוצעת היא ב-10% גבוהה יותר מהביד שהצבתי ואנחנו צריכים להיות מוכנים לספוג זאת. במידה והמערכת מזהה שרוב המעגלים יקרים יותר, גם בתוספת של 10%, הקמפיין ידעך.

התאמת תקציב לביד או למה הקמפיינים שלכם לא זזים?

מכירים את המשפט הבא: “שמתי תקציב, שמתי ביד, ועדיין שום דבר לא זז!!” איך זה הגיוני לאור כל מה שהסברתי עד כה?
הגיע הזמן לחלק האחרון בפאזל המכרז של פייסבוק: למידה ומספר פעולות – learning and number of actions.

למערכת הפרסום של פייסבוק יש חוק שחשוב מאוד להכיר: על מנת שהמערכת תפעל בצורה מיטיבית, דהיינו תצליח לייצר אופטימיזציה ראויה, על כל סדרת מודעות בקמפיין שלכם להשיג לפחות 50 תוצאות מהמטרה שבחרתם בתוך שבוע. זה אומר שאם אתם משתמשים בביד ידני, כדי שהמערכת תזוז ותפעל כמו שצריך, התקציב היומי שלכם צריך להיות גבוה פי שבע מהביד הידני שהצבתם.

רגע, מה?!

ייתכן וזה לא לגמרי מובן, אז אני אסביר: פייסבוק מסבירים שעל מנת שמערכת הפרסום תעבוד בצורה מייטיבית על המערכת להשיג לפחות 50 תוצאות בשבוע מהמטרה שבחרתם. בחרתם בקמפיין “תנועה לאתר”? אתם צריכים שכל קבוצת מודעות בקמפיין תשיג 50 הקלקות על הקישור במודעה בתוך שבוע. בחרתם בקמפיין “צפיות וידאו” עם אופטימיזציה לצפייה של 2 שניות? עליכם לוודא שכל קבוצת מודעות תשיג לכל הפחות 50 צפיות בנות 2 שניות בתוך שבוע.

אם אנחנו צריכים להשיג 50 תוצאות בשבוע, הרי זה אומר שאנחנו צריכים שכל קבוצת מודעות תשיג 7+ תוצאות ביום מהמטרה שבחרנו (7 תוצאות כפול שבעה ימים בשבוע =  49 תוצאות בשבוע).

עכשיו נוסיף את מימד הביד: אם שמתי 19 דולר בתור ביד, כלומר אני מוכן לשלם מקסימום 19 דולר לכל ליד, ואני יודע שאני צריך להשיג 7 לידים ביום על מנת להגיע ל-50 לידים בשבוע (שזה מה שהמערכת צריכה), מובן לי שהתקציב היומי שלי צריך להיות לכל הפחות 133 דולר ליום, שזה פי שבע מעלות הביד. אם אשים תקציב נמוך יותר אקבל יומיים של פעילות שאחריהם, במידה והעלות לליד היא אכן באזור ה-19 דולר, הקמפיין “ימות” ורק מדי פעם פתאום יקום לתחייה ויביא לי ליד או שניים.

טיפ חשוב: עשיתם עריכה משמעותית לקבוצת המודעות שלכם? ספירת הפעולות מתאפסת! המערכת צריכה שוב 50 תוצאות בשבוע.

טיפ חשוב 2אמנם 50 פעולות מאוד חשובות לשבוע הראשון אך הן חשובות גם לשבועות שאחרי. אם ישנה נפילה חדה בכמות הפעולות שאתם מקבלים הקמפיין ידעך. הדבר נכון בעיקר בקמפיינים שהמטרה שלהם היא המרות באתר.

טיפ חשוב 3:  אם יש לכם אתר סחר ואתם רוצים לבחור באפשרות “המרות באתר”, פייסבוק יבקשו שתבחרו לאיזה איוונט באתר לעשות אופטימיזציה. בחרו באיוונט שקרה לכל הפחות 100 פעמים בחודש האחרון באתר. אין לכם כזה? תבחרו במטרה “תנועה לאתר” (Traffic). המערכת פשוט לא תעבוד טוב באופטימיזציה להמרות כשאין מספיק המרות ללמוד מהן, הקמפיין לא יזוז. כדי שהמערכת תעבוד טוב ותעשה אופטימיזציה המערכת צריכה שהפיקסל שלכם באתר יצבור הרבה מאוד מידע, כלומר הרבה פעולות. בהינתן ומדובר בדף נחיתה עם טופס לידים, קשה להגיע למספרים כאלה ועל כן ההמלצה היא ללכת על קמפיין מסוג “תנועה לאתר”.

טיפ 4: אור פיאלקוב, המנכ”ל והבעלים של פיאלקוב דיגיטל הוסיף כי אם לא ידוע המחיר לפעולה (לדוגמה המחיר לליד), להתחיל מביד אוטומטי. במידה והקמפיין לא זז, לעבור לביד ידני ולאט לאט להעלות אותו (כמובן להעלות בהתאם את התקציב היומי) עד שמגיעים למצב בו הקמפיין זז והעלות לתוצאה מספקת. את העלאת הביד לא לעשות ביותר מ-20% בכל פעם.

חשיבות הקריאייטיב בקמפיינים בפייסבוק

יש ביד, יש תקציב פי 7 גבוה מהביד, מעלים את הקמפיין, הכל עובד!!

אז זהו, שלא.

“לצערנו”, כל המדריך הזה, שהוא מאוד חשוב, מכסה רק 25% מהסיכויים שלכם להצליח עם קמפיינים בפייסבוק. עוד 25% תלויים בבחירת קהל נכון ו-50% נוספים תלויים בדבר הכי חשוב: קריאייטיב.

זו נקודה שמאוד חשוב להבין: אתם יכולים להיות אשפים במתמטיקה וחישובים, אלופי הגדרות הקהל, אך אם המסר שלכם לא עובר, שום ביד, שום תקציב ושום דבר בעצם לא יעזור לכם, אתם לא תשיגו תוצאות (על איכותן והכמות זה כבר דיון אחר).

אין כאן יותר מדי מה להרחיב, בטח במדריך שמדבר על מכרז ובידים. הנקודה כאן היא שחשוב שתבינו שאם המסר שלכם לא עובר את הקהל, אם לקהל שלכם לא ברור למה אתם פונים אליו ו/או מה אתם רוצים שהוא יעשה, שום דבר לא יקרה ומבחינת המערכת, פייסבוק (וגם גוגל האמת), הקמפיין שלכם הוא ספאם. כשהקמפיין שלכם הוא ספאם ואתם לא מוסיפים ו/או נותנים ערך, אתם בעצם פוגעים במשאב הכי חשוב של מערכות הפרסום: הקהל שלהן.

על בניית מסרים והגדרת קהלים במדריך אחר בו אספר לכם איך מגיעים לתובנות על מי הקהל שלכם ומה לכתוב לו, תובנות של אסטרטגיית דיגיטל 🙂

לסיכום

עברנו על:

  • איך עובד המכרז של פייסבוק
  • הגדרות הביד – ההבדל בין ביד ידני ואוטומטי ועלויות
  • אסטרטגיית בידינג בפייסבוק
  • התאמת תקציב לביד או למה הקמפיינים שלכם לא זזים?
  • חשיבות הקריאייטיב בקמפיינים בפייסבוק

ברוב סוגי הקמפיינים אין צורך בשימוש בביד ידני. כן חשוב להכיר איך המערכת עובדת ולמה היא מתייחסת אך ברוב המקרים הביד האוטומטי, מה שקרוי ה Lowest Cost, ישיג לכם את כמות הפעולות הנדרשת כדי שהקמפיין ירוץ ויקבל חשיפות. כפי שציינתי, החשיבות תהיה בקריאייטיב ולא ביכולת להשיג חשיפות כי חשיפות לבדן לא מביאות תוצאות.

החשיבות של הביד היא במטרות לידים, הורדות אפליקציה והמרות באתר. חשוב שתכירו את ההתנהלות של המערכת ותכינו ותתאימו תקציבים בהתאם.

במידה ויש לכם שאלות, מוזמנים להשאיר כאן או לפנות בצ’אט בצד 🙂

ייעוץ אסטרטגי לשיווק בעידן הדיגיטלי

מלאו את הפרטים הבאים ואחזור אליכם בתוך 48 שעות להמשך התהליך:

הדרכות על פרסום ממומן בפייסבוק

מלאו את הפרטים הבאים ואחזור אליכם בתוך 48 שעות להמשך התהליך: