הטמעת פיקסל של פייסבוק הוא אחד הדברים החשובים ביותר כאשר מפרסמים בפייסבוק. הפיקסל מסייע במדידה ואופטימיזציה לקמפיינים בפייסבוק, ובנוסף מאפשר לייצר את הקהלים הכי רלוונטיים לפרסום עבור העסק.
ברוב המקרים, הטמעה אופטימלית של פיקסל משמעותה פשוט להטמיע את הפיקסל, ולסמן נקודות המרה חשובות (איוונטים) לאורך משפך ההמרה באתר. לעתים, ייתכנו מקרים בהם בעלי האתר ייצטרך להטמיע יותר מפיקסל אחד עקב צרכים עסקיים.
ריבוי פיקסלים
כאמור, ישנם מקרים בהם בעל האתר ירצה להטמיע יותר מפיקסל אחד. לרוב זה יקרה כשבעל האתר עובד עם יותר ממפרסם אחד וכל אחד רוצה למדוד ולעקוב אחר הפיקסל שלו. במקרה כזה, ניתן להשתמש באופציית ברירת המחדל והיא – שבעל האתר יטמיע את הפיקסל שלו וישתף אותו עם כל אחד מהמפרסמים.
אבל מה עם כל אחד מהמפרסמים עובד עם מטרה אחרת ורוצה למדוד דברים שונים?
נאמר ומפרסם אחד נשכר לצורך פרפורמנס (מכירות באתר) ומפרסם שני נשכר לצורך מיתוג. כל אחד מהמפרסמים מתכנן את הפעילות שלו בצורה שונה ורוצה למדוד דברים שונים באתר דרך מערכות שונות.
על פניו, במקרה הנ"ל יטמיעו שני פיקסלים כאשר כל פיקסל יהיה אמור "לירות" איוונטים שונים במועדים שונים.
הבעיה היא, שברוב הפעמים לא נקבל את התוצאה.
נאמר וסוכנות א' רוצה למדוד המרות דרך איוונט Purchase וסוכנות ב' רוצה למדוד אירוע מותאם אישית (Custom Event) שיקרא "שלב4" (Step4). בעל האתר מטמיע את שני הפיקסלים של המפרסמים יחד עם האיוונטים הרצויים.
דוגמא א': שני איוונטים דרך שני בסיסי קוד (בסיס קוד זו טעינה של כל הקוד של פייסבוק).
הצפי במקרה כזה הוא שאיוונט הרכישה יופיע וישוייך לפיקסל א' ושהאיוונט שלב4 יופיע וישויך לפיקסל ב', אך זה לא המצב. התוצאה הסופית בטבלה שלפניכם:
למרות שיש שני בסיסי קוד (שני פיקסלים), הקוד fbevents.js מוריד או נטען רק פעם אחת.
דוגמה ב': שני איוונטים דרך בסיס קוד אחד עם שני ID.
למרות ההטמעה השונה, הקוד הנ"ל יתפקד באותה הדרך בדיוק כמו צורת ההטמעה הראשונה.
מבלי להיכנס להסברים טכנים (ויש הסבר טכני למה התוצאה המתקבלת עקומה), ברגע שנטען הקוד הראשון, איוונטים מהקוד השני ישויכו לקוד הראשון והתוצאות יהיו לא נכונות.
הפתרון
החל מנובמבר 2017, פייסבוק התחילו לתמוך בשתי הגדרות חדשות שנוספו לפיקסל: trackSingle ו- trackSingleCustom.
שתי האפשרויות הללו מאפשרות למפרסמים לבחור בצורה סלקטיבית שאיוונט מסוים יופיע לפיקסל מסוים, גם כאשר יש יותר מפיקסל אחד בעמוד.
לדוגמה, כדי להציג את איוונט הרכישה לפיקסל א' ושלב4 לפיקסל ב' ניתן להשתמש בשתי ההגדרות הנ"ל בצורה הבאה:
זו התוצאה שמתקבלת:
חשוב מאוד להבין את הדרך בה מטמיעים פיקסלים ואיוונטים באתר שלכם. בעיות כמו שהוצגו בתחילת המאמר, גורמות למדידה חסרה וכתוצאה מכך לבזבוז כסף. וודאו שמה שאתם רוצים למדוד משרת את העסק, את המטרות הפרסומיות וכמובן שזה אכן מדיד ואין שגיאות.
מקור: פייסבוק