מבט ראשון אל השינוי בממשק המודעות בפיייסבוק

בתחילת חודש אוגוסט כתבתי לכם על השינוי שעתיד להתרחש במערכת המודעות של פייסבוק ובאיחור של חודש (מהתאריך המקורי שפייסבוק הבטיחו) השינוי מגיע לכל החשבונות.

מה השתנה ואיך זה נראה

השינוי המהותי בא לידי ביטוי בעובדה שפילוח קהל, מיקום המודעות (ניוזפיד, מודעות צד, ניוזפיד מובייל) וקביעת סוג הביד (CPC, CPM, oCPM) לא יתבצעו יותר ברמת מודעה אלא ברמת סט מודעות. כך בעצם נראה הסדר החדש:

  • קמפיין – מקבל את המטרה (הקלקות לאתר, התקנות אפליקציה, אינטראקציה עם פוסט וכו')
  • סט מודעות – מקבלים את הזמן שבהן המודעות תחתיהם ירוצו, תקציב וסוג ביד, מיקום המודעות ופילוח קהל
  • מודעות – מקבלות את הקריאייטיב בלבד ויוגשו לקהל בהתאם לפילוח בסט מודעות

הנה ריכוז כל השינויים מחולק לפי הפאור אדיטור ולפי האדס מנג'ר

פאור-אדיטור

פתיחת קמפיין ממשיכה להיות כרגיל והשינוי הוא בעצם בסט (צילומי המסך הם לאחר פתיחת קמפיין):

שימו לב לחלק הראשון בסט שמורכב מתקציב (יומי או תקופתי), תאריך תחילה וסיום הסט והאם המודעות ירוצו כל הזמן או לפי שעות (כל זה היה קיים גם בתצורה הישנה) והחלק שנוסף – עריכת קהל. החלק הזה היה עד כה ברמת המודעות (במילים אחרות הייתם יכולים לכוון כל מודעה לקהל אחר תחת אותו סט ומעתה זה לא ניתן):

2014-10-19_11461

אם נלחץ על כפתור עריכת הקהל נקבל את מסך אפיון הקהל שכולנו מכירים:

2014-10-19_11481

החלק השני של הסט מורכב ממיקום המודעות (ושוב, שימו לב שעד כה הייתם יכולים להחליט שכל מודעה תופיע במיקום שונה ועכשיו זה יהיה אחיד לכל המודעות תחת אותו סט) והביד שאתם בוחרים:

2014-10-19_1152בחלק של הביד "מוחבא" עוד חידוש והוא האפשרות לקבוע מראש שגולשים לא ייחשפו למודעות שלכם יותר מפעם אחת ביום. בתמורה אתם חייבים לקבוע כמה אתם מוכנים לשלם על כל 1,000 חשיפות:

2014-10-19_1153

אדס מנג'ר

באדס מנג'ר, אחרי שבחרנו את המטרה, השלב השני הוא הגדרת סט המודעות שמתחיל באפיון הקהל לסט מודעות (בניגוד לאפיון קהל למודעה בתצורה הישנה):

2014-10-19_1207

וישר אחרי זה הגדרת זמן ותקציב (שימו לב שבניגוד לאפשרות בפאור אדיטור כאן אופציות הביד הן רגילות לפי הקלקות וחשיפות. אין אופציה להגבלה לחשיפה אחת ביום):

2014-10-19_1211

ובניגוד למצב הישן, במצב החדש שלב בניית המודעות מגיעה בסיום:

2014-10-19_1213

שינוי נוסף שהתווסף נמצא דווקא בפאנל דו"חות של המודעות באדס מנג'ר: היות וכל המודעות שנמצאות תחת סט אחד מקבלות את אותן ההגדרות, אין יותר פירוט של הגדרות לכל מודעה אלא פירוט אחד לכל המודעות שנמצאות תחת הסט:

2014-10-20_2008

זהו, אלה השינויים. למה זה טוב? עד היום מפרסמים רבים היו טועים בצורה שבה סטים ומודעות פועלים. מעתה הבלבול הזה הוסר. המטרה העיקרית של השינוי היא לעזור לכם לבצע A/B טסטינג איכותי על קהלים שונים. מה שזה ידרוש מכם זה ליצור הרבה סטים פר קמפיין כאשר כל סט יפנה לקהל שונה ומומלץ שעם מודעות/מסרים שונים. זה יאפשר לכם לדעת הרבה יותר בקלות והרבה יותר במהירות מי הקהל הכי אידאלי מבחינתכם. רק שימו לב לחפש תוצאות איכותיות ולא בהכרח אחוזי הקלקה גבוהים (לא חייב להיות קשר ישיר בין השניים).

אם יש לכם שאלות בנוגע למבנה החדש אתם יותר ממוזמנים לשאול 🙂

הנאמנות למותגים מתה; יחי ההרגל

המושג נאמנות צרכנית הוא מהקלישאות הנפוצות ביותר בעולם העסקים. בין אם מדובר בחברות שמנסות לייצר לקוחות נאמנים לעסק או למוצר שלהן, ובין אם מדובר בפתרונות

יאן יאנקו על רקע חלק

אז…איך מותגים צומחים?

סיכום קצר של אחד הספרים החשובים ביותר בעולם השיווק ובניית המותגים – "איך מותגים צומחים?" של הפרופסור לשיווק ביירון שארפ

ייעוץ אסטרטגי לשיווק בעידן הדיגיטלי

מלאו את הפרטים הבאים ואחזור אליכם בתוך 48 שעות להמשך התהליך:

הדרכות על פרסום ממומן בפייסבוק

מלאו את הפרטים הבאים ואחזור אליכם בתוך 48 שעות להמשך התהליך: