טיפ קטן שיעזור לכם לדעת האם הקהל שעושה לייק לעמוד שלכם גם מגיע לאתר שלכם
במידה ואתם עובדים עם פרסום בפייסבוק ודואגים להעביר תנועה לאתר חיצוני אתם בוודאי מכירים את האפשרות להשתמש במעקב אחר המרות בפייסבוק (Conversion Tracking) ואת מה שזה מאפשר.
אבל מה קורה אם אתם לא בהכרח מקדמים תנועה ישירות לאתר?
הרבה מפרסמים מעלים קמפיינים שכל מטרתם היא להביא לייקים לעמוד. כן, צריך את זה. לא, לא צריך לרדוף אחרי זה. לייקים לעמוד, כשהם איכותיים, יכולים מאוד להשתלם בטווח הקצר, בינוני וארוך. ביסוס קהילה בעמוד הפייסבוק, קהילה שתכיר אתכם ותהיה בעלת סיכוי רב יותר להגיב לתוכן שלכם, זה הכרח וזה חוסך בעלויות והמרות כשתצטרכו כאלה.
הבעיה היא שהרבה פעמים אנחנו לא בדיוק יודעים מה קורה עם אותם לייקים שמצטרפים אלינו לעמוד. רק כשנקדם פוסט שמעביר לאתר חיצוני נוכל להשתמש במעקב אחר המרות ולדעת האם הקהל שנחשף לפוסט אכן הגיע למאמר/טופס ליד.
פייסבוק כן נותנים לנו לדעת מה קורה עם הלייקים שהגיעו כתוצאה ממודעה מסוימת אבל רק לגבי פעולות שהם עושים בעמוד עצמו. כפי שניתן לראות בדוגמה אז מודעה מסוימת הביאה 9 לייקים לעמוד ואחד מהם עשה גם לייק לפוסט:
אך האם זה כל מה שניתן לדעת? אז זהו, שלא. טריק קטן שמשלב מודעת לייקים, פיקסל להמרה ואת הפאור אדיטור ייתן לכם לדעת יותר ממה הגולשים שהצטרפו אליכם לעמוד עשו בעמוד עצמו.
אז מה לעשות?
1. תכינו ותטמיעו מראש פיקסל המרה באתר שלכם.
2. תעלו מודעה שהמטרה שלה להביא לייקים דרך האדס מנג'ר (עדיף דרך האדס מנג'ר בגלל שאז אפשר להעלות שתי מודעות תחת אותו קמפיין בצורה נוחה וזריזה יותר)
3. היכנסו לפאור אדיטור, בחרו את המודעה שזה עתה יצרתם באדס מנג'ר, תסמנו Track Conversion ובחרו את הפיקסל שהטמעתם באתר
4. זהו! עכשיו כל מה שנותר זה לתת לקמפיין לרוץ, לראות כמה לייקים אתם מקבלים וכמובן לדעת האם גולשים שעשו לכם לייק לעמוד גם מגיעים לאתר שלכם.
הנה דוגמה למודעה כזו שהמטרה שלה הייתה לייקים לעמוד אבל היא עקבה גם אחרי כל מי שלאחר מכן הגיע לאתר שלי: