פייסבוק סוף סוף מוסיפים את אחד הפיצ'רים שהרבה מפרסמים חיכו לו

במשך שנים אפשרו פייסבוק למפרסמים להשתמש בקטגוריה שנקראת "תחומי עניין" (Interests). מדובר באחת מאפשרויות הפילוח הטובות אך גם הבעייתיות ביותר שפייסבוק אפשרו להשתמש בהן. פילוח לפי תחומי עניין מאפשר להגיע לאנשים לפי מה שהם מתעניינים בו ולא בהכרח לפי עמוד שהם עשו לו לייק. מדובר באפשרות שנותנת למפרסם להגיע לקהל מאוד ממוקד שרלוונטי אליו לפי התעניינות בתחומים מסוימים, שזה הרבה יותר ממוקד ממיקוד גאוגרפי ומגדרי.

אך לאפשרות הפילוח לפי תחומי עניין היו מספר בעיות: להרבה מפרסמים לא היה בדיוק ברור מה תחומי העניין כוללים והאם להזין מילים בעברית או באנגלית. בנוסף, כאשר מפרסם היה מכניס רשימה של תחומי עניין, הוא היה בטוח שפייסבוק יגיעו לאנשים שהביעו עניין בכל תחומי העניין שהוזנו. בפועל, פייסבוק השדה היה פועל לפי "או" (or). דהיינו, פייסבוק היו מציגים את המודעה לאנשים שהיו מתעניינים בתחום עניין א' או בתחום עניין ב' או בתחום עניין ג' וכן הלאה. לא היה ניתן להשתמש באופציית ה"וגם" (and) ויתרה מכך, בדו"חות, פייסבוק לא היו מאפשרים לדעת איזה תחום עניין הביא את הקהל האיכותי ביותר. דבר בעייתי נוסף הוא שלא היה ניתן לבקש מפייסבוק להגיע לאנשים שאוהבים תחום עניין מסוים אך לא מתעניינים בתחום אחר. לדוגמה: ייתכן ומפרסם היה רוצה לפנות לאנשים שמתעניינים בספורט אך לא לכלול אנשים שמתעניינים בקריקט. בפועל על המפרסם היה לבחור בתחומי עניין "ספורט" בידיעה שזה יגיע גם לאוהבי קריקט.

כל הדברים הנ"ל התאפשרו דרך ה API של פייסבוק, כלומר שימוש במערכות פרסום צד ג' אך לא למפרסם ה"פשוט".

עד עכשיו!

באחד העדכונים המהותיים ביותר למערכת הפרסום, פייסבוק סוף סוף מאפשרים לבצע את כל הנ"ל דרך מערכת הפרסום עצמה, ללא שימוש במערכות חיצוניות.

מה השתנה?

עד היום, פייסבוק איפשרו לפלח קהל, בנוסף לפילוח בסיסי של אזור גאוגרפי, גיל ומגדר גם לפי נתונים דמוגרפיים (נתונים שגולשים הזינו על עצמם בפייסבוק), תחומי עניין ומאפיינים התנהגותיים וכך זה נראה:

2015-10-24_1644בשינוי החדש, פייסבוק איחדו את המאפיינים הדמוגרפיים, תחומי העניין והמאפיינים ההתנהגותיים לשדה אחד שנראה כך:

2015-10-24_1649שימו לב להסבר: "לכלול אנשים שמתאימים לפחות לאחד מהבאים" כאשר בשדה עצמו ניתן להזין מאפיין דמוגרפי, תחומי עניין או מאפיינים התנהגותיים.

אך זה לא נגמר כאן: ברגע שאני מוסיף את אחד מהנ"ל, פייסבוק מאפשרים לי לצמצם או לא לכלול אופציות נוספות.

בואי נגיד שאני רוצה להגיע לכל מי שהגדיר את עצמו כהורה בישראל שחייב שיתעניין בטויס-אר-אס אך לוודא שהורים אלו אינם מנהלי עסקים קטנים. כך זה יראה:

2015-10-24_1655בדוגמה הנ"ל, בשדה הראשון ביקשתי מפייסבוק שיבחר רק את אלו שהגדירו את עצמם כהורים בפייסבוק. בשדה השני ביקשתי לצמצם את הקהל רק לכאלה שגם מתעניינים בטויס-אר-אס ובשדה השלישי ביקשתי מפייסבוק שלא לכלול אנשים שהגדירו את עצמם כבעלי עסקים קטנים.

דוגמה נוספת: אני רוצה להגיע לכל מי שאוהב כדורסל אך לא לאלו שמתעניינים בקבוצת מכבי ת"א בכדורסל:

2015-10-24_1700כמובן שהאפשרויות הן אינסופיות. מפרסמים בפייסבוק ביקשו את האפשרויות האלה הרבה מאוד זמן ועכשיו זה כאן ויאפשר להגיע לקהל משמעותית ממוקד יותר. יתרה מכך, הדבר יאפשר ללמוד באיזה תחומי עניין קהלים מגיבים טוב יותר וכך למקד את הפרסום בצורה אפקטיבית הרבה יותר.

נ.ב.

דבר קטן נוסף שפייסבוק הוסיפו זה את האפשרות להעתיק ולהדביק תחומי עניין. כרגע זה פועל רק באנגלית וחייב להיות מופרד בפסיקים

נכון לכתיבת שורות אלו האופציה מתחילה להתגלות אצל חלק מהמפרסמים וכרגע רק דרך הפאור אדיטור.

לעוד מידע: פייסבוק

 

 

ייעוץ אסטרטגי לשיווק בעידן הדיגיטלי

מלאו את הפרטים הבאים ואחזור אליכם בתוך 48 שעות להמשך התהליך:

הדרכות על פרסום ממומן בפייסבוק

מלאו את הפרטים הבאים ואחזור אליכם בתוך 48 שעות להמשך התהליך: