פייסבוק חוזרים ללימודים

בימים אלו בהם יש הרבה מאוד כותרות על מצב החינוך בישראל, כדאי לפעמים לנסות לראות מה עושים במקומות אחרים. לדעתי האישית, ומניסיון אישי, מערכת החינוך המערבית, כולל זו הישראלית, נמצאות במצב עגום של מודל פס ייצור. בפסי ייצור הכל צריך לצאת בדיוק באותה הצורה ואין זמן לתקן חלקים לא מתאימים, הם נפלטים. אנשים גדולים וטובים ממני יודעים להסביר את זה טוב יותר ואני מאוד ממליץ להקשיב להרצאה הכי נצפית בטד מאת קן רובינסון על איך בתי הספר הורגים את היצירתיות .

אז אם כבר בודקים מודלים אחרים, הנה משהו שכדאי להכיר:

בפוסט בבלוג החדשות של פייסבוק, הודיע כריס קוקס, סמנכ"ל המוצר של פייסבוק, על השקת כלי חדש לעולם הלימודים.

על פי ההודעה, בשנה האחרונה צוות קטן של מפתחים מפייסבוק עבד לצד צוות חינוכי על הפרויקט. המטרה: ליצור חוויית למידה שסובבת סביב שאיפות התלמידים ומשתמשת בכל הטכנולוגיה והמידע שנגיש לילדים של היום.

את הרעיון קיבלו פייסבוק מפרויקט של בתי ספר ציבוריים בניו-ג'רזי שנקרא Summit Public Schools. התוצאות של הפרויקט הלהיבו מאוד את האנשים בפייסבוק. בתי הספר שנמצאים תחת הפרויקט הזה נמנים עם בתי הספר הטובים בקליפורניה, כמעט כל הבוגרים מתקבלים למכללה או אוניברסיטה, וכל ההישגים האלה מושגים בזמן שהתלמידים מגיעים מרקעים שונים מאוד שמשקפים את האוכלוסייה המקומית.

כריס מסביר כי בתי הספר האלה משיגים את התוצאות המדהימות האלה בזכות גישה חלוצית ללמידה. קודם כל, הכיתות לא נועדו להרצאות. תוכן והערכות המורים מועברים אונליין והזמן בכיתה שמור לפרויקטים אמיתיים מן העולם שמונחים על ידי המורה. שנית, חוויית הלימוד עבור התלמידים אישית מאוד והם מתקדמים בקצב שלהם. תלמידים מתחילים בכך שהם מגדירים, יחד עם המורים, מטרות ארוכות טווח (לדוגמה: "להיות עיתונאי חוקר", "להגיע לבית ספר ממלכתי", "ללמוד לתכנת"), אז הם בונים תכנית להשיג את המטרות במהלך X שנים. לאחר מכן הם יכולים לראות ולעקוב אחר ההתקדמות שלהם, תוך חיבור ההחלטות היום-יומיות שלהם עם המטרות ארוכות הטווח שהם הציבו לעצמם. משמעות הדבר היא שכל רגע מחיי התלמידים מושפע ממה שהם רוצים להשיג בחייהם. לצד כל זה, המורים יכולים לבדוק את התקדמות התלמידים ולתת להם פידבק אישי מותאם לכל תלמיד בכל יום וההורים יכולים לעשות את אותו הדבר, לראות את התקדמות הילד שלהם בכל רגע נתון.

פייסבוק בחנו ובדקו מדוע השיטה הזו כה אפקטיבית וגילו שהרבה מזה קשור לתרבות של המורים ובתי הספר אבל גם לקסם הטכנולוגיה. קודם כל לטכנולוגיה יש את הכוח להציג את עבודת היום-יום של התלמידים על ידי כך ששמים את הכל בהקשר מסוים. שנית, הטכנולוגיה מפנה זמן כיתה על מנת שהמורים יעשו את מה שהם עושים הכי טוב – להדריך תלמידים ישירות – ולתלמידים זמן לעבוד האחד עם השני ולעתים לעזור האחד לשני.

פייסבוק פנו לאחראים על התכנית ושאלו האם הם יש להם מקום לעזור ונענו בחיוב. הם התחילו בבנייה מחדש של הכלי שבו המורים והתלמידים משתמשים וקראו לו "תכנית למידה מותאמת אישית" (Personalized Learning Plan). החל מ 2015 פייסבוק תומכים בתכנית בצורת פיילוט קטן שמטרתו לקבל פידבק על המערכת ובסופו של דבר הכלי יוצא בחינם לכל בית ספר שירצה להשתמש בו בארה"ב.

אני רק מאחל שיהיה מי שבישראל יחבר בין היותנו אומת הסטרטאפים לבין מערכת החינוך ולא רק ימנו אנשים כדי שכולם יהיו בחמש יחידות מתמטיקה.

צילומי מסך מהמערכת:

 

PLP_Focus_Area_View PLP_Project_View PLP_Year_View

יאן יאנקו על רקע חלק

אז…איך מותגים צומחים?

סיכום קצר של אחד הספרים החשובים ביותר בעולם השיווק ובניית המותגים – "איך מותגים צומחים?" של הפרופסור לשיווק ביירון שארפ

ייעוץ אסטרטגי לשיווק בעידן הדיגיטלי

מלאו את הפרטים הבאים ואחזור אליכם בתוך 48 שעות להמשך התהליך:

הדרכות על פרסום ממומן בפייסבוק

מלאו את הפרטים הבאים ואחזור אליכם בתוך 48 שעות להמשך התהליך: