מדריך בעברית להעלאת קמפיין ומודעות באדס מנג’ר – פייסבוק

מערכת הפרסום של פייסבוק נותנת למפרסמים קטנים כגדולים את האפשרות להגיע לקהל איכותי ונכון לעסק. השימוש במערכת הוא לא מסובך אך כן נדרש ניסיון ותרגול על מנת להבין את מהות המערכת. הצעה שלי היא להתנסות הרבה והיתרון המשמעותי של פייסבוק זה שניתן לראות תוצאות בעלויות מאוד נמוכות. כלומר לא צריך להשקיע אלפי דולרים בשביל להבין איך המערכת עובדת.

חשוב להבין שמערכת המודעות של פייסבוק מתחלקת לשני חלקים: אדס מנג’ר (שעליו תכף נעבור) ופאור אדיטור. אל תכנסו למערכת השניה כל עוד אתם לא שוחים באדס מנג’ר

בואו נתחיל

הדרך שבה בונים קמפיין באדס מנג’ר היא כדלקמן:

  1. בוחרים מטרה
  2. בוחרים סוג מודעה
  3. פילוח למודעה
  4. קביעת זמן ותקציב לקמפיין שבו המודעה תהיה

(בחודש מרץ המבנה הזה משתנה ויתווסף מונח חדש בשם סט מודעות)

כניסה למערכת המודעות יכולה להתבצע מכל מיני מקומות אך בפעם הראשונה אני ממליץ להיכנס דרך גלגל השיניים בצד למעלה:

אדס מנג'ר

*במידה ואין “Manage Ads” חפשו “Advertising”

אם אתם נכנסים בפעם הראשונה למערכת יופיע בפניכם כיתוב “ברוכים הבאים” למערכת הפרסום עם כפתור ירוק בצד ימין למעלה. לחצו עליו

אדס מנג'ר

המקום הראשון שאליו תגיעו יהיה שלב בחירת המטרה (1):

אדס מנג'רלכל מטרה יש את סוגי המודעות שלה. במידה ומדובר במודעות שניתן לערוך (כל המודעות פרט לקידום פוסט) תוכלו לבחור להעלות תמונות שונות לאותה מודעה על מנת לעשות A/B טסטינג. תוכלו גם לבחור היכן המודעה תקודם: ניוז-פיד מחשבים שולחניים, ניוז-פיד מובייל ו/או מודעות צד ימין.

דוגמה לעריכת מודעה מסוג לייק לעמוד:

אדס מנג'ר אחרי שבחרתם את סוג המודעה מגיע אחד החלקים החשובים ביותר בבניית מודעה: פילוח מודעות בפייסבוק. ממליץ לקרוא את המאמר בצורה מדוקדקת וכדאי לדעת שבחודש ינואר יהיו שינויים בפילוח המודעות

ככה נראה מסך הפילוח:

אדס מנג'ר

אז לאחר שבחרתם מטרה, סוג מודעה וביצעתם פילוח כמו שצריך מגיע שלב התמחור או הגדרת מסגרת קמפיין

במידה וזו הפעם הראשונה שאתם מעלים מודעה תתבקשו להגדיר הגדרות לחשבון אותן לא ניתן יהיה לשנות בעתיד:

אדס מנג'ר

לאחר ההגדרות הנ”ל תתבקשו לתת שם לקמפיין, מסגרת תקציב לקמפיין וזמן הקמפיין

אדס מנג'ר

שם הקמפיין צריך להיות מובן ככל הניתן עם עדיפות לאנגלית (אחרת יכול לצאת ג’יבריש בדו”חות אקסל).

התקציב צריך להיות יומי (Per Day) או תקופתי (Lifetime):

יומי – למערכת יהיה תקציב קבוע לכל יום קלנדרי (חצות ודקה עד חצות). לדוגמה: הקצבנו 10 דולר ליום. במידה והמערכת אכן תנצל את התקציב במהלך היום הקמפיין יעצור עד חצות, אז התקציב יתאפס ויהיו עוד 10 דולר חדשים ליום. במידה והמערכת לא מנצלת את כל התקציב פייסבוק יגבו רק את מה שצריך ולא ישמרו אצלם עודף (פייסבוק זה לא בנק). החיוב עצמו מתבצע בסכומים של 25 דולר או סוף חודש (המוקדם מבין השניים).

תקופתי – למערכת יהיה תקציב קבוע לתקופה שתגדירו אך ייתכן וחלקות התקציב לא תהיה שווה בין הימים. לדוגמה: אם הקצבנו 100 דולר לעשרה ימים, תאורטית המערכת תחלק את התקציב כך שיצא 10 דולר לכל יום. בפועל ייתכן והתקציב יסתיים מוקדם מן הצפוי והכל בהתאם למיצוי התקציב במהלך הימים.

שלב ה”ביד”

הביד זה בעצם על מה פייסבוק יגבו את התקציב שהקצבנו. בפייסבוק יש שלוש שיטות גבייה:

CPC – השיטה הכי מוכרת – תשלום עבור הקלקות. אתם קובעים כמה אתם מוכנים לשלם על כל הקלקה. במידה והמודעה מוצלחת (CTR גבוה) – תשלמו פחות. במידה והמודעה פחות מוצלחת (CTR נמוך) תשלמו יותר כאשר המקסימום לא עובר את הסכום שקבעתם. שימו לב שאם לא תשנו את הביד בהתאם למה שפייסבוק מבקשים והסכום שנקבתם יהיה נמוך ממה שפייסבוק מבקשים הם יעצרו לכם את הקמפיין מחוסר כדאיות. לא מומלץ בעליל אם אתם מקדמים פוסט כי אז תשלמו על כל הקלקה שקשורה לפוסט ונובעת מהקידום שלו

CPM – תשלום עבור חשיפות (החישוב הוא תמיד ביחס ל 1,000 חשיפות). מומלץ במיוחד להתחיל אם הקהל מאוד קטן ואז לעבור ל oCPM. בדומה להקלקות, גם כאן תצטרכו לקבוע את המקסימום שאתם מוכנים לשלם על כל 1,000 חשיפות והסכום ישתנה בהתאם להצלחה או אי-ההצלחה של המודעה שלכם.

oCPM – אופטימיזציה למטרות. החלק הזה הוא לרוב המומלץ ביותר עבור רוב המפרסמים ובמיוחד אם אתם לא רוצים לשבור את הראש לגבי הקלקות או חשיפות. אמנם עדיין תשלמו לפי חשיפות אך פייסבוק מבטיחים שיבצעו אופטימיזציה לקמפיין שלכם לפי המטרה שבחרתם בסעיף הראשון ולפי הפילוח שעשיתם. לדוגמה: אם בחרנו לייקים לעמוד פייסבוק יחפשו מי האנשים בעלי הסיכוי הגבוה ביותר לתת לייק למודעה שלנו ויחפשו אנשים זהים מבחינת מאפיינים מתוך כל הקהל שפילחנו. באדס מנג’ר האופציה הזו היא הראשונה מבין אפשרויות הביד והיא תמיד תתחיל ב Bid For ואז המטרה שבחרתם (בדוגמה רואים oCPM ללייקים):

אדס מנג'ר

ברע שסיימתם, במידה וזו הפעם הראשונה שאתם מעלים מודעה ופותחים חשבון, לחצו על Review Order, עברו שוב על המודעה שיצרתם ולחצו על Place Order.

אדס מנג'ר

לאחר האישור תצטרכו להזין אמצעי תשלום ולהכניס מידע אודות העסק שלכם. ברגע שתסיימו תעברו למסך השליטה והבקרה של הקמפיין שלכם (מדריך מפורט יתווסף בקרוב):

אדס מנג'ר

אם יש שאלות אתם מוזמנים לשאול כאן למטה או לפנות אליי ואעזור בכיף

ייעוץ אסטרטגי לשיווק בעידן הדיגיטלי

מלאו את הפרטים הבאים ואחזור אליכם בתוך 48 שעות להמשך התהליך:

הדרכות על פרסום ממומן בפייסבוק

מלאו את הפרטים הבאים ואחזור אליכם בתוך 48 שעות להמשך התהליך: