כל מה שצריך לדעת על ה”בוסט פוסט” של פייסבוק

“אל תעשו בוסט פוסט, זה יהרוס לכם את התוצאות”

“הבוסט פוסט של פייסבוק לא עובד, מביא תוצאות לא רלוונטיות”

“הבוסט פוסט של פייסבוק זה כלי שנועד למשוך כסף ממפרסמים”

אלו הם רק חלק מהמשפטים שאני שומע לאורך השנים, כאשר מתייחסים לאפשרות ה”בוסט פוסט” בעמודי פייסבוק עסקיים.

לפני שנגיע למסקנות והמלצות, בואו נתחיל מהתחלה ונבין במה מדובר:

ה”בוסט פוסט” הינו כפתור המופיע מתחת לפוסטים אותם מעלים לעמודים עסקיים בפייסבוק, המאפשר לקדם בצורה זריזה את הפוסט לקהל מוגדר עם תקציב וזמן מוגדרים.

כפתור בוסט פוסט

כאשר לוחצים על כפתור הבוסט פוסט, עולה ממשק מקוצר לקידום הפוסט אשר נראה כך:

ממשק_בוסט_פוסט

בחלקו הימני של הממשק אנחנו רואים כיצד יראה הפוסט בניוזפיד דסקטופ, מובייל ואינסטגרם ובצדו השמאלי של הממשק אנחנו רואים את ההגדרות השונות של הקידום (וזה החלק החשוב).

הגדרות הבוסט פוסט

הדבר הראשון שניתן להגדיר הוא המטרה שאותה נרצה להשיג באמצעות קידום הפוסט:

בחירת_מטרה_בבוסט_פוסטפייסבוק נותנים שתי מטרות: להשיג יותר אינטראקציה (לייקים, תגובות ושיתופים) או יותר פניות (פייסבוק יוסיפו כפתור “שליחת הודעה” בתחתית הפוסט):

מטרות קידום בבוסט פוסטלאחר בחירת המטרה, ניתן לבחור את הקהל אליו נרצה לקדם את הפוסט:

בחירת_קהל_בבוסט_פוסט

ניתן להשתמש בקהלים כמו אנשים שעשו לייק לעמוד, אנשים שעשו לייק לעמוד וחברים שלהם, קהלים ששמורים בחשבון המודעות שלכם או להגדיר קהל חדש על ידי לחיצה על כפתור העריכה. במידה ותבחרו להגדיר קהל חדש לבוסט פוסט, תיפתח חלונית לאפיון בסיסי של הקהל הכוללת מגדר, גיל, מיקום גאורפי והכללה ואי-הכללה של תחומי עניין:

הגדרת קהל בוסט פוסט

לאחר שהגדרנו את קהל היעד שלנו, נעבור לסעיף הבא של תקציב וזמן.
*רגע!!!!* לפני שממשיכים הלאה, שימו לב לסעיף קטן שמתחבא לו בהגדרות הבוסט פוסט והוא: קידום הפוסט באינסטגרם. כאשר תבחרו בבוסט פוסט, פייסבוק יסמנו כברירת מחדל לקדם את הפוסט שלכם גם באינסטגרם. ייתכן והפוסט שלכם אינו מתאים להופיע באינסטגרם (מבחינתכם), על כן חישבו היטב האם להשאיר את סימון זה או לא. נתקלתי במפרסמים רבים שלא שמו לב לסימון ולא הבינו כי הפוסט שלהם הוצג גם באינסטגרם, זאת למרות שהוא בכלל לא מתאים להופיע שם.

סעיף_קידום_באינסטגרם_בבוסט_פוסט

 

נעבור לסעיף התקציב והזמן: בסעיף התקציב נוכל לבחור תקציב מהתפריט, או להגדיר תקציב משלנו לבוסט פוסט:

תקציב בוסט פוסט

בבחירת התאריך, נוכל לבחור לקדם את הפוסט למשך 24 שעות, 7 ימים, 14 ימים או לבחור ידנית את משך הקידום על ידי הזנת תאריך סיום הקידום:

תאריכים בוסט פוסט

לסיום, נבחר מאיזה חשבון מודעות לקדם את הפוסט, כאשר ניתן לבחור כל חשבון מודעות אליו יש לכם גישה. חשבו מאוד לשים לב לסעיף זה ולוודא כי קידום הפוסט מתבצע מהחשבון הנכון:

חשבון לבוסט פוסט

עם סיום התהליך, פייסבוק יציגו לכם חלונית בה יוצגו לנו הדברים הבאים:

ניתן לראות כי הקידום נמצא בתהליך אישור, ניתן להוסיף תקציב לקידום וניתן לשנות הגדרות בקידום:

הגדרות סיכום בוסט פוסט

כדי לראות את הפוסטים שאתם מקדמים באמצעות ה”בוסט פוסט”, את תוצאות הקידום, לערוך אותם ו/או לעצור אותם, גשו ללשונית הקידומים (Promotions) שתחת לשונית הנתונים (Insights) בעמוד העסקי:

נתוני והגדרות בוסט פוסט

במקביל, תוכלו לראות כי פייסבוק פתחו קמפיין חדש לבוסט פוסט תחת חשבון המודעות דרכו ביצעם את הבוסט פוסט. כאשר תיגשו לחשבון המודעות, תראו שורה עם שם הפוסט המקודם:

קמפיין בוסט פוסט בחשבון המודעות

גם כאן, בדומה לכל קמפיין אחר, תוכלו לעצור את קידום הקמפיין או לערוך את הגדרות הקמפיין.

עתה, כשהבנו איך משתמשים בבוסט פוסט, בואו נבין מתי משתמשים באפשרות זו:

כפי שניתן להבין מהמדריך, בוסט פוסט הינו סוג של קיצור דרך לבניית קמפיין בפייסבוק כאשר אנחנו מעוניינים לקדם פוסט מעמוד עסקי.

היתרון העיקרי של בוסט פוסט הוא מהירות וחיסכון בזמן.

החסרונות, לעומת זאת, הם רבים: לא ניתן להחליט לקדם את הפוסט רק במובייל או רק בדסקטופ, לא ניתן לעשות ספליט טסטינג, לא ניתן לבנות במקביל כמה סטים (קבוצות מודעות) שיפנו לכמה קהלים שונים עם אותו הפוסט ועוד.

אז האם לוותר על בוסט פוסט? ממש לא.

חשוב להבין כי תוצאות הקידום שלכם אינן קשורות לפונקציה שנקראת בוסט פוסט (היות וזה קיצור דרך בלבד), אלא להגדרות הקהל ולאיכות הפוסט. במילים אחרות, אם בוסט פוסט הביא תוצאות לא טובות, לייצר קמפיין רגיל דרך האדס מנג’ר היה מביא לכם ככל הנראה את אותן התוצאות.

בנוסף, בגלל המגבלות שיש בבוסט פוסט ובעיקר בגלל שבוסט פוסט נועד לקצר זמנים, השימוש העיקרי בו צריך להיות לקידום תוכן “פשוט” לקבוצות יעד מוגדרות מראש.

לדוגמה: לא כל פוסט שאתם מעלים לעמוד העסקי שלכם הוא בעל חשיבות אסטרטגית לעסק שלכם. לעתים יש פוסטים כלליים יותר, פוסטים “רגילים”, אינפורמטיבים, שכל תכליתם לתת קצת מידע על העסק שלכם ועולמות התוכן שלו. פוסטים מסוג זה תרצו לקדם לקבוצות מוגדרות של קהלים, כגון אנשים שעשו לייק לעמוד, בתקציבים ידועים מראש ולפרקי זמן קצרים, זאת כדי להישאר באופן קבוע במודעות של אנשים שבחרו לעקוב אחר העמוד שלכם.

ללקוחות עמם אני עובד ולהם אני מייעץ, אני תמיד ממליץ להשאיר בתקציב הקידום הממומן שלהם סכום לקידום פוסטים לאוהדי העמוד בלבד. לדוגמה (תלוי גודל קהל): שני פוסטים בשבוע יקודמו לאוהדי העמוד בתקציב של 20 ש”ח לפוסט ל-24 שעות בכל פעם. התוצאה – תצליחו לשמור קהל שהתעניין בעבר בתוכן שלכם על חום נמוך, כך שכאשר תציגו להם מסר משמעותי יותר, כגון “תקנו את השירות שלי”, הם יבינו מי אתם ומה אתם ולא יופתעו לראות אתכם.

כדאי להסתכל על בוסט פוסט כעל שליחת סמס (עוד יש דבר כזה? 
< />
		</div>
				</div>
					</div>
		</div>
							</div>
		</section>
					</div>
		</div>
							</div>
		</section>
				<section class=

ייעוץ אסטרטגי לשיווק בעידן הדיגיטלי

מלאו את הפרטים הבאים ואחזור אליכם בתוך 48 שעות להמשך התהליך:

הדרכות על פרסום ממומן בפייסבוק

מלאו את הפרטים הבאים ואחזור אליכם בתוך 48 שעות להמשך התהליך: