לנצח את הבחירות של המחר – מאמר דעה שלי משנת 2011

לנצח את הבחירות של המחר:

המטרה – ניצחון בבחירות הבאות תוך שימת דגש על שימוש במדיה חברתית

האמצעים – כל מערך המדיה החברתית העומד לרשותנו + שימוש במדיה מסורתית

התהליך

כאשר מדברים על בחירות באמצעות מדיה חברתית, תמיד היו מביאים את ברק אובמה כדוגמה. אך למה "היו"? כי העם האמריקאי הרגיש שעבדו עליו, שנבחר נשיא ווירטואלי שפשוט הצליח לתמרן אותם באמצעות אותה מדיה חברתית. על כן, בתוכנית שתוצג מיד, יהיה דגש חשוב מאוד על אינטגרציה בין שיטות ישנות לבין המדיה החברתית.

שלב ראשון – הקמת מותג

אנחנו מתייחסים לבחירות כאל הקמת חברה. המתמודדים מזמן אינם רק מתמודדים אלא הם מותגים. על כן, לוגו. הלוגו חייב להיות קליט, מעביר מסר, מספיק מובן בכל גודל (החל ממדבקה על חולצה ועד שלטי חוצות) וכמובן להציג את ערכי המתמודד.

שלב שני – הכנת תשתית כוללת

הכנת תשתית בעלת יכולת הזנת נתונים מהירה, סנכרון מלא בין שלל הכלים וזאת על מנת להעביר מסר חד וברור דרך כל האמצעים. אסור שיווצר מצב שבו בעיתון ניתנת הצהרה אחת אך בפייסבוק, לדוגמה, נכתב משהו שונה בעליל. כל כלי במסע הבחירות הוא כמו חלק מגוף חי כך שכל חלק בגוף מסונכרן עם שאר החלקים ולא פועל על דעת עצמו. התשתית תכלול: הקמת פרופילים במדיה החברתית (פייסבוק, לינקדאין, טוויטר, פורסקוור, יו-טיוב), הקמת מטה של דוברים און-ליין ואוף-ליין אשר ישבו תמיד ביחד על מנת להסתנכרן, הצטיידות כלל עובדי המטה במכשירי סלולר חכמים וטאבלטים.

שלב שלישי – המסר

יש להתחייס למסר בדיוק כמו ללוגו. זה מסר שחייב להיות קליט, מובן לקשת רחבה ככל הניתן של גילאים, מסר שניתן להעביר במספר מצומצם של מילים אך ניתן לדבר עליו שעות וכמובן שיהיה פשוט ככל הניתן ויתמצת את מצע הבחירות.

שלב רביעי – מחנה אימונים

לפני שמתחילים לעבוד, חייבים לבדוק שהגוף שבנינו עובד. לכן, נקים עולם ווירטואלי שבו נעבוד על קידום המועמד בכל אמצעי אפשרי. במשך חודש ימים, נוודא כי פעילי המטה יודעים לענות על השאלות הכי מוזרות שיכולות לעלות, נבדוק מהירות תגובה של הפעילים האחראים על תחום הדיגיטל (תגובות לכתבות באינטרנט, עדכון בלוג, העלאת סרטים וכו'). המטרה היא שברגע שהמועמד מוציא מילה מהפה, זה יעודכן סימולטנית בכל האמצעים. בדרך זו, ירגיש הבוחר כי לדוגמה הפרופיל בפייסבוק הוא אכן המועמד, גם אם את התוכן מזין פעיל מטה.

שלב חמישי –  השקה

אם פעם, השווקים וערי הפיתוח היו המקומות אליהם הלכו המתמודדים למען לצבור קולות, הרי שעכשיו אנחנו משנים גישה. את המועמד שלנו אנחנו נשלח כבר היום (כשנה וחצי לפני הבחירות) לפאבים ומקומות בילוי של בני נוער וצעירים ברחבי המדינה. המועמד ילבש ביגוד "אזרחי" ויצא לדבר עם הבוחרים העתידיים. המטרה, לשכנע את ההורים דרך הילדים. הילדים הם דור העתיד, וגם אם לא יצליחו לגרום למהפכה של ממש בבחירות הקרובות, הרי שבבחירות הבאות, המצב כבר ישתנה. נלך על פי מוד "מדענים על הבר" שמריץ כל שנה מכון וייצמן. חוץ מבארים, ביקורים בתיכונים, בסיסים צבאיים, קניונים. בכל ביקור, יציע המתמודד כרטיסי ביקור עם קוד קיו.אר. שדרכו יוכלו לראות סרטון קצר שבו המתמודד מסביר את המצע שלו ולאחר מכן הזמנה לעשות "לייק" לעמוד שלו.

{בכל מפגש עם אנשים, בטקסטים המוזנים לאינטרנט, בסרטונים המועלים ליו-טיוב, יודגש המשפט "צריך לצאת להצביע". אסור שאנשים יחשיבו "לייק" כתמיכה אקטיבית במועמד.}

סיום

מכאן ואילך כל ההתמודדות תהיה בהתאם למתרחש בשטח. אחת המטרות היא התאמה מהירה ככל הניתן למציאות. תגובות מהירות, לתת הרגשה שהמועמד נמצא בכל מקום ומסוגל להגיב לכל דבר. חשוב לא לשקר. לא לתת הרגשה לבוחר שהמועמד מבין בהכל כי זו יצירת פיקציה. הודאה באמת, כואבת ככל שתהיה, היא העדיין האמת. לשאול הרבה. מתמודד שרק נואם ולא שואל את דעתם של בוחריו, לא יודע מה באמת הם רוצים. לתת לבוחר תחושה שמקשיבים לו עוד לפני הבחירות. חלק מזה זה הקמת בלוג וערוץ יו-טיוב שבו ניתן לשאול שאלות והמתמודד יעלה תשובות. חשוב להציג את המתמודד כאחד העם, כבן אדם שגם בוכה וכואב, גם צוחק ורגיש. שיחה עם המתמודד בצ'ט, אחד על אחד בשעות הקטנות של הלילה מתוך ביתו, בלי איפור ובלי צוות מאחוריו תעניק לו תחושה של חבר, של מישהו שאפשר לסמוך עליו.

אהבתם? שתפו

ייעוץ אסטרטגי לשיווק בעידן הדיגיטלי

מלאו את הפרטים הבאים ואחזור אליכם בתוך 48 שעות להמשך התהליך:

הדרכות על פרסום ממומן בפייסבוק

מלאו את הפרטים הבאים ואחזור אליכם בתוך 48 שעות להמשך התהליך: