אירועי ה-f8 של פייסבוק ידועים בתור אירועים מאוד משמעותיים לקהילת המתכנתים והמפרסמים של פייסבוק. באירוע פייסבוק שוטחים בפני הקהל את אסטרטגיית הגדילה של החברה, מסבירים על המטרות של החברה לעשור הקרוב ובעיקר מדהימים את העולם עם פיצ'רים חדשים ומדהימים.
לפניכם פירוט של עיקר הדברים שעליהם פייסבוק הכריזו באירוע האחרון:
API לשידורים חיים בפייסבוק –
שידורים חיים בפייסבוק הולכים להיות הרבה יותר מזוג חבר'ה שמפוצצים אבטיח עם גומיות. פייסבוק רוצים להציג אלטרנטיבה לא רק ליו-טיוב אלא גם לטלוויזיה. אנשים צופים ביותר ויותר וידאו באונליין, יותר ויותר וידאו נצפה דרך טלפונים ופייסבוק נמצאת בצומת הכי מרכזי בנושא. דרך פייסבוק מותגים קטנים כגדולים יכולים להגיע לחשיפה אדירה עם שידורים חיים ולא להיות תלויים בשניים וחצי ערוצי טלוויזיה מרכזיים.
באירוע ה-f8 הודיעו פייסבוק על פתיחת ה API לשידורים חיים לכולם כך שניתן יהיה לייצר חוויית שידור טובה יותר ונגישה יותר.
בקישור הבא תוכלו למצוא חברות שעוסקות בשידור חי לפייסבוק שכבר פיתחו מוצרים על גבי ה API: לרשימת החברות
ואם אתם מעוניינים לפתח בעצמכם מוצר לשידור חי בפייסבוק, לחצו כאן
בוטים למסנג'ר –
אחד הנושאים המדוברים ביותר בחודשים האחרונים סביב פייסבוק היה נושא הבוטים במסנג'ר. מדובר באפליקציות שמפותחות ייעודית למסנג'ר של פייסבוק ושיודעות לענות לפונים בצורה אוטומטית בהתאם לתוכן הפנייה. חלק מהבוטים מאוד פשוטים וחלקם מורכבים ומאפשרים פעולות כגון הזמנות כרטיסי טיסה, רכישות של מוצרים ועוד.
באירוע פייסבוק הכריזו על פתיחת ה API לבוטים למסנג'ר כך שעסקים יוכלו ליצור ממשק עם מענה אוטומטי שכולל תגובות טקסט, תמונות וגם תגובות עשירות בצורת בועות עם תוכן אינטראקטיבי.
אם תרצו לראות כיצד הבוטים מגיבים ומתנהגים, נסו כמה מהרשימה הבאה:
חדשות:
m.me/CNN
m.me/WSJ
קניות:
m.me/SpringNYC
תחזית מזג אוויר:
m.me/HiPoncho
אם תרצו לפתח בוט משלכם, לחצו כאן
צילום ב-360 –
וידאו ב 360 מעלות זה אחד הדברים המרהיבים והמרשימים ביותר שיש בעולם הוידאו בפייסבוק. אחת הבעיות העיקריות ביצירת הוידאו 360 הוא תהליך שנקרא "תפירה" (stitching) כשבעצם מדובר בחיבור כל חלקי הוידאו שצולמו על מנת ליצור את אפקט ה 360. מדובר בתהליך לא פשוט ויחסית ארוך, דבר אשר גורם ללא מעט חברות לוותר בינתיים על התענוג. כל זה כמובן בהנחה שגם יש ציוד מתאים לצילום ב-360
על מנת להקל ולפשט את התהליך, פייסבוק פיתחו מצלמה מיוחדת אשר מייצרת סרטון "תפור" מ-17 מצלמות פנימיות, דבר אשר מוריד דרמטית את זמן עריכת הוידאו. אך פייסבוק לא הסתפקו רק בפיתוח המצלמה והתוכנה אלא החליטו לפתוח לכולם את תרשימי בניית המצלמה ואת הקוד לעריכת הוידאו. בקיץ הקרוב פייסבוק יעלו לגיט-האב גם את הקוד לעריכת הוידאו וגם תרשים לבניית המצלמה כך שכל אחד יוכל לקנות את החלקים הנדרשים ולהרכיב את המצלמה עצמה.
סרטון הסבר:
וידאו כתמונת פרופיל – עכשיו גם בהתאמה אישית
פייסבוק הודיעו בעבר על השקת הוידאו כתמונת פרופיל. ההשקה של הפיצ'ר הייתה מאוד איטית וכיום כמעט לכולם יש את האפשרות. אך פייסבוק לא מסתפקים בכך ומאפשרים מעתה גם לחברות חיצוניות לייצר ממשק דרכו יוכלו משתמשים ליצור לעצמם סרטונים לתמונת הפרופיל בצורה מגניבה ומיוחדת.
נכון לעכשיו התכנית נמצאת בבטא סגורה וכרגע יש מספר חברות מצומצם שמאפשרות ליצור סרטון כתמונת פרופיל אישי בפייסבוק: Boomerang by Instagram, Lollicam, BeautyPlus, Cinemagraph Pro by Flixel, Lollicam, MSQRD, Vine
במידה ואתם מפתחים ותרצו לפתח ממשק ליצירת סרטונים שכאלה, תצטרכו להירשם לרשימת המתנה. לחצו כאן להרשמה
חבילת חשבון (Account Kit) –
אחת הבעיות של הרבה מפתחי אפליקציות זו העובדה שאנשים לא תמיד נרשמים עם פרופיל הפייסבוק שלהם. כשזה לא קורה, משתמשים נרשמים לרוב עם כתובת מייל וסיסמה, דבר אשר מסבך את המשתמשים עצמם היות והם נאלצים לזכור לא מעט סיסמאות שונות לאפליקציות ואתרים שונים. כך נוצר מצב שבו הרבה פעמים נפגשת חוויית השימוש באפליקציה רק כי מפתחי האפליקציות מנסים להגן על פרטיות משתמשיה באמצעות כל מני תהליכי זיהוי שונים ומשונים.
על מנת לעזור לפתור את הבעיה פייסבוק השיקו מוצר ייחודי שמאפשר לכל בעל אפליקציה לאפשר למשתמשים להירשם פעם אחת באמצעות מייל או טלפון ללא הצורך לזכור סיסמא ייחודית לאפליקציה. התהליך הוא די פשוט: ברגע שיש SDK של פייסבוק באפליקציה, פשוט מפעילים את האפשרות מהגדרות האפליקציה, מעצבים את המסר בהגדרות ומאפשרים לכל משתמש להזין מייל או טלפון. באותו רגע הם יקבלו קוד ייחודי למייל או לטלפון אותו הם הזינו כדי שניתן יהיה לבצע זיהוי שזה אכן הם, ומרגע הקלדת הקוד המשתמש יהיה רשום לאפליקציה ללא הצורך לזכור את הקוד.
יתרון נוסף הוא שהדבר אפשרי גם באתרים ולא רק באפליקציות. אמנם המשתמש לא יירשם עם פרופיל הפייסבוק שלו אך מפתחי האפליקציה עדיין יוכלו לקבל מפייסבוק אינפורמציה מסוימת על אלו שהשתמשו באפשרות החדשה.
כאן תוכלו לראות את התהליך:
למידע נוסף לחצו כאן
שיתוף ציטוטים
שיתוף ציטוטים זו דרך חדשה וקלה לאפשר לקוראי מאמרים באפליקציות ובווב לשתף ציטוט כלשהו ישירות לתוך פייסבוק. בהרבה מאוד מקרים אנשים מעוניינים לשתף מאמר שהם קראו תוך שהם מוסיפים ציטוט מתוך המאמר. עד כה הדבר היה מאלץ את הקורא לסמן את החלק שאותו הוא רוצה לצוטט, להעתיק את החלק, ללחוץ על שיתוף המאמר בפייסבוק ולהדביק את הציטוט. האפשרות החדשה תאפשר לקוראים לסמן את החלק שאותו הם רוצים לצטט ובלחיצה על כפתור תיפתח חלונית שיתוף כבר עם המאמר והטקסט שסומן בפנים.
מידע נוסף ניתן למצוא כאן
כפתור שמירה למאמרים חיצוניים
כפתור השמירה (Save) בפייסבוק הוא אחד הכפתורים שאני אישית הכי משתמש בהם. יוצא לי לשמור לא מעט מאמרים ותוכן מהפיד שלי ולחזור אליהם בסוף השבוע לקריאה נרחבת. זה יכול להיות מאמר מעניין, פוסט המלצות או אפילו סתם וידאו מצחיק.
כעת פייסבוק מאפשרים להטמיע את הכפתור גם בתוכן חיצוני על מנת שגולשים יוכלו להוסיף את התוכן לרשימת השמורים שלהם.
על מנת להטמיע את הכפתור במאמרים שלכם ו/או על מוצרים שיש לכם באתר, לחצו כאן
לחצו על הכפתור ושימרו את המאמר אצלכם 😉 –
מידע על שיתופים
אנשים משתפים תוכן בפייסבוק, זה ברור. אם יש לכם אתר שבו יש תוכן, סביר להניח שאנשים משתפים את התוכן הזה בפייסבוק. מה שהרבה פעמים חסר לכם זה המידע הבסיסי של מי משתף את התוכן ומה בכלל מאפיין אותו. זו הסיבה שפייסבוק החליטו לאפשר לכם כן לקבל את המידע הנ"ל.
על מנת שתוכלו לדעת מי משתף תוכן מהאתר שלכם ומה מאפיין אותו (כמובן לא ברמה פרסונלית) תצטרכו קודם כל להטמיע אפליקציית פייסבוק באתר באמצעות תגית מטא (meta tag). לאחר שתטמיעו, או במידה וכבר יש לכם אפליקציה באתר, תוכלו לגשת לסטטיסטיקות (insights) של האפליקציה ושם תחת Facebook Platform למצוא לשונית שנקראת Sharing Insights
בלשונית תוכלו לקבל את ארבעת הנתונים הבאים:
- סוג שיתוף – תוכלו לקבל הבנה כמה אנשים שיתפו את התוכן שלכם כפוסט וכמה שיתפו אותו בתגובות
- מגדר – מה אחוז השיתופים לפי גברים, נשים ו"לא ידוע"
- גיל – מה אחוז השיתופים לפי גיל המשתפים
- מדינה – מה אחוז השיתופים שהגיע ממדינה מסוימת
תוכלו לקבל יותר מידע על תוכן ספציפי על ידי לחיצה על אחד מהתכנים מהרשימה שמוצגת לכם. כאשר תלחצו על תוכן מסוים, זה המידע שתוכלו לראות:
- גרף של כל השיתופים, פוסטים ותגובות לפי התאריכים שבחרתם
- גרף של כל המגדרים והגילאים ששיתפו את התוכן הספציפי
- גרף של המדינות המובילות בהן התוכן שותף
- גרף של הערים המובילות בהן התוכן שותף
- טבלה הסנטימנט הכללי שאנשים הביעו כלפי התוכן שלכם
- טבלה של הציטוטים הנבחרים שצוטטו מהתוכן שלכם. אם לא צוטט תוכן, הטבלה לא תופיע
יש עוד לא מעט דברים שפייסבוק דיברו עליהם והשיקו אך זו הייתה הרשימה החשובה ביותר. כיאה לפייסבוק אירוע ה-f8 הוא רק סימן דרך היות ופייסבוק לא מפסיקים לחדש ולהוציא פיצ'רים חדשים.