חמישה דברים שלא ידעתם שאפשר לעשות עם פייסבוק אנליטיקס

למי מכם שעוד לא מכיר, פייסבוק אנליטיקס זו פלטפורמה עוצמתית לקבלת מידע אנליטי מנכסים שונים שאתם מנהלים. בניגוד למה שרבים חושבים, פייסבוק אנליטיקס מיועדת לא רק לאפליקציות – אלא גם לאתרים, בוטים ולאחרונה גם לעמודי פייסבוק.

בעבר כתבתי מדריך על פייסבוק אנליטיקס, אך מאז הכלי השתכלל ופייסבוק הוסיפו לו לאחרונה אפשרויות נוספות, שאחת החשובות בהן היא האפשרות למדוד את האתר שלכם דרך פייסבוק אנליטיקס.
במאמר שלפניכם אדגים חמישה דברים שככל הנראה לא ידעתם שניתן לעשות עם פלטפורמת פייסבוק אנליטיקס (ללא השוואה לכלי אנליטיקס אחרים):

חמישה דברים שלא ידעתם שאפשר לעשות עם פייסבוק אנליטיקס

1) קיבוץ נתונים מארבעה מקורות שונים לתצוגה אחת:
לפני זמן מה פייסבוק התחילו לאפשר לאגד מקורות נתונים לפייסבוק אנליטיקס, כך שניתן יהיה לראות במקום אחד את כל מה שקורה באפליקציה ובאתר ביחד. האפשרות הזו נקראת “קבוצות מקור אירועים” – Event Source Groups.
בכנס המפתחים האחרון הודיעו פייסבוק על שתי תוספות המאפשרות לראות תמונה מלאה הרבה יותר אודות המסע שעוברים המשתמשים שלכם בין נכסים שונים. מעתה תוכלו לראות תחת מקום אחד נתונים מהמקורות הבאים:

  • אפליקציה/בוט
  • אתר (פיקסל פייסבוק)
  • סט המרות אופליין (Offline Event Set)
  • עמוד פייסבוק

במילים אחרות, בממשק אחד תוכלו לדעת ולהבין כיצד משתמש מגיב לכל מה שאתם עושים וכיצד זה מתורגם לפעולות שחשוב לכם לנטר בנכסים שלכם.
על מנת ליצור קבוצת מקור, צריך שתהיה לכם גישה מלאה (אדמין) לכלל הנכסים הנ”ל + לעבוד דרך הביזנס מנג’ר של פייסבוק. הדבר קצת מעיק, בעיקר אם אתם סוכנות פרסום ולקוחות לא ממהרים כיום לתת גישה כזו לכלל הנכסים שלהם.
ועדיין, תוכלו ליצור קבוצת מקור גם אם יש לכם גישה מלאה לשניים מהנכסים הנ”ל. לדוגמה: תוכלו ליצור קבוצת מקור לאתר ולעמוד הפייסבוק שלכם.
כדי ליצור את קבוצת המקור עליכם להיכנס להגדרות הביזנס מנג’ר, ללכת ללשונית Event Source Groups, ליצור קבוצה חדשה ושם לבחור את הנכסים שאותם תרצו לראות בממשק אחד.
הנה לדוגמה קבוצה שבה בחרתי להציג את נתוני האתר לצד נתוני עמוד הפייסבוק שלי:
2017-05-01_1102

למי שהפיקסל שלו מוטמע בכמה אתרים שונים ו/או מנהל מספר עמודי פייסבוק שונים, ניתן לאחד תחת אותה קבוצה את כולם. כמובן שאין סיבה לעשות זאת ללא היגיון וההיגיון הוא לבדוק כיצד נכס אחד משפיע על נכס אחר.
הנה דוגמה:
2017-05-01_1117_001

דרך נוספת ליצור קבוצת מקור היא דרך פייסבוק אנליטיקס:
כנסו לפייסבוק אנליטיקס דרך אחד מחשבונות המודעות שלכם –
2017-05-07_0950זה ייקח אתכם ישר למסך שמציג את כל הנכסים שאתם יכולים לראות עליהם מידע בפייסבוק אנליטיקס. שם, מצד שמאל, לחצו על קבוצת מקור אירועים חדשה – New Event Source Group –
2017-05-07_0952בחרו את הביזנס מנג’ר ממנו תרצו ליצור את קבוצת מקור האירועים ואז בחרו את האירועים שברצונכם לחבר –
2017-05-07_09562017-05-07_0958

2) יצירת סגמנטים של קהלים:
פייסבוק אוספים מידע, והרבה ממנו. המידע נאסף במודע על ידי שליחת איוונטים (אירועים) מהנכסים השונים שלכם, אך גם שלא במודע דרך הפיקסל ו/או ה SDK של פייסבוק באפליקציה שפיתחתם.
בתמורה, פייסבוק אנליטיקס מאפשרים לכם ליצור סגמנטים של קהלים על מנת להבין את הקהלים שלכם בנכסים השונים שברשותכם. בקצרה, סגמנטים עוזרים לנו להבין איך פלח אוכלוסיה מסוים מתנהג, מה מאפיין אותו וכמובן גם לפרסם לו.
הנה כמה דוגמאות לסינונים האפשריים כאשר רוצים לייצר סגמנטים בפייסבוק אנליטיקס:
משתמשי אנדרואיד / iOS
משתמשים לפי אירוע מסוים שהטמעתם באפליקציה
2017-05-04_1651משתמשים לפי אירועים הרלוונטיים לאתרים כגון סגמנט קהל לפי URL, לפי מקור הגעה – מנועי חיפוש, מקור הגעה – רשתות חברתיות:
2017-05-04_1653חלוקה של מגדרים וגילאים:
2017-05-04_1653_001וזה לא נגמר ביצירה פשוטה של סגמנטים. תוכלו לשלב בין כל וריאציה ולבנות סגמנטים מאוד גרנואליים.
הנה לדוגמה סגמנט שמציג את כל הנשים שהגיעו לאתר שלי מ- google.co.il:
2017-05-04_1654עכשיו אני יכול ליצור קהל מותאם אישית מהסגנט הנ”ל, ולפרסם רק להן על סמך הנתונים שאני רואה לגביהן וכמובן לאור העובדה שהן הגיעו דרך חיפוש בגוגל.

3) לראות כיצד תוכן מעמוד הפייסבוק משפיע על פעולות באתר/אפליקציה שלכם:
התוספת של עמוד הפייסבוק מאפשרת לכם לראות השפעה של תוכן בעמוד הפייסבוק שלכם על פעילות באתר/אפליקציה ללא צורך בקידודים מיוחדים. לא מדובר רק בכמה אנשים הגיעו כתוצאה מפוסט מסוים לאתר/אפליקציה וביצעו שם פעולה מסוימת, אלא גם האפשרות לראות כיצד אינטראקציה עם הפוסט (תגובות/לייקים/שיתופים) משפיעה על התנהגות גולשים באתר/אפליקציה שלכם.

הנה דוגמה לבניית משפך שמציג כמות אנשים שהגיבו לפוסטים מעמוד מסוים וכתוצאה מכך השאירו פרטים באתר:
2017-05-04_0936המשפך הנ”ל כולל את כלל התגובות בעמוד בתקופה נתונה. ניתן לבחור לראות את אותו המשפך גם כתוצאה מלייקים וגם כתוצאה משיתופים.
אך זה לא הכל: אם תרצו, תוכלו להגדיר לראות את המשפך כתוצאה מפוסט ספציפי:
2017-05-04_0938

4) השוואת ביצועי קהלים שונים:
אחד היתרונות של פייסבוק אנליטיקס הוא האפשרות לבנות סגמנטים, פילוחים, של קהלים. החל ממשתמשי אייפון/אנדרואיד ועד לשילוב של מספר אירועים שונים כגון משתמשים שביצעו פעולה מסוימת, הגיעו ממנוע חיפוש מסוים ובגיל ספציפי.
סגמנטים מאפשרים לכם ללמוד כיצד פלח מסוים של קהל משתמש באתר/אפליקציה שלכם. אם יש אפשרות ליצור סגמנטים, נרצה גם להשוות אותם אל מול סגמנטים אחרים ו/או אל מול הכלל.
הנה מספר דוגמאות להשוואות בין סגמנטים:

  • האם משתמשי אנדרואיד נכנסים יותר לאפליקציה ממשתמשי iOS?
  • האם גולשים שהגיעו לאתר מקמפיין פייסבוק שווים יותר או פחות מגולשים שהגיעו ישירות (Direct)?
  • האם תושבי באר-שבע שוהים יותר זמן באפליקציה או פחות מתושבי אשדוד ואשקלון?

כך זה נראה בפועל – השוואה בין משתמשים שהפעילו את האפליקציה פעם אחת לעומת משתמשים שהפעילו את האפליקציה פעמיים או יותר בתקופה של שלושה חודשים:
2017-05-04_1302

5) לראות תנועה לנכס שלכם לפי חתך חודשי/שבועי/יומי/שעתי:
עד לפני כמה חודשים פייסבוק אפשרו לראות רק חתך חודשי, שבועי או יומי בכל הנוגע לתנועה לנכס שלכם. בדצמבר 2016 פייסבוק הוציאו עדכון כפול המאפשר להגדיר את זמן החשבון שלכם ובנוסף התחילו לאפשר לראות תנועה לנכס שלכם לפי שעות.
בדוגמה שלפניכם, אני רואה חתך שעתי של כניסות לאתר במשך כחודשיים. אני יכול לייצא את הגרף לאקסל וללמוד האם ומה משפיע על כניסות לאתר שלי. חתך שעתי רלוונטי מאוד לאפליקציות עם שימושיות גבוהה ו/או לאתרי תוכן. אבל לא רק – גם אתרי תעופה, מלונאות, הסעדה, כולם יכולים ללמוד ולקבל נתונים שעתיים על מת להבין מתי קהל מבקר בנכסים שלהם. אם נוסיף לזה את האפשרויות מהסעיפים הנ”ל, אז גם ניתן להשוות כניסות שעתיות בין קהלים שונים ולראות האם קהל שונה מתנהג בצורה שונה בשעות שונות של היום.
2017-05-07_0900אלה היו חמישה דברים שלא ידעתם שניתן לעשות עם פייסבוק אנליטיקס. חמישה מתוך עשרות אם לא מאות אפשרויות שהפלטפורמה נותנת.
למרות שפייסבוק אנליטיקס קיימים יותר משנתיים, זו עדיין פלטפורמה חדשה יחסית שמשתכללת עם הזמן. המידע שהיא נותנת עשיר ומגוון ובעיקר נוח לשימוש, אבל את יתרונות וחסרונות הפלטפורמה נשאיר לפוסט אחר…

ייעוץ אסטרטגי לשיווק בעידן הדיגיטלי

מלאו את הפרטים הבאים ואחזור אליכם בתוך 48 שעות להמשך התהליך:

הדרכות על פרסום ממומן בפייסבוק

מלאו את הפרטים הבאים ואחזור אליכם בתוך 48 שעות להמשך התהליך: