כל מה שצריך לדעת על עדכון הפיקסל האחרון של פייסבוק

בימים האחרונים פייסבוק שלחו מייל למפרסמים, מו"לים ומפתחים ובו עדכון לגבי שינוי לפיקסל הפרסום של פייסבוק. בהודעה נכתב כי החל מ-24 לאוקטובר, פייסבוק תאפשר שימוש בעוגיות צד א' לפיקסל שלה על מנת לאפשר מעקב אחר משתמשים והפעולות שלהם בדפדפנים, בהם ישנה חסימה לעוגיות צד ג'.

על מנת להבין את מהות השינוי ותרומתו למפרסמים, צריך קודם להבין את ההבדל בין עוגיות צד א' לעוגיות צד ג':

עוגייה צד א', או בשמה היותר נודע – First-party cookie, הינה פיסת קוד אשר נוצרת על ידי הדומיין (אתר) בו גולש מבקר. כאשר, לדוגמה, גולש מבקר דרך הדפדפן ב- Facebook.com, הדפדפן שולח בקשה לפייסבוק לכניסה, דבר אשר מביא להבטחה כי המשתמש אכן נכנס ומתקשר עם פייסבוק. הדפדפן בתורו שומר מידע זה במחשב של הגולש תחת הדומיין facebook.com. תחת המידע הזה נשמר כל דבר שהגולש עושה באתר.
כך לדוגמה, הדפדפן זוכר את החיבור שלכם לפייסבוק או כל סיסמה אחרת שאתם מזינים ומבקשים לשמור. אם לא הייתה עוגיה צד א', אתרים כמו פייסבוק לא היו יכולים לדעת מה הגולש עושה אצלם באתר ובכל מעבר בין קישורים פייסבוק היו מתייחסים לגולש כאל מישהו חדש. תחשבו שלא הייתם מסוגלים לקנות באתר סחר הרבה מוצרים בבת אחת, היות ובכל פעם שהייתם מוסיפים פריט לסל הקניות האתר היה מתייחס אליכם כאל משתמש חדש וכך כל פריט היה מתווסף לעגלה ריקה.

עכשיו כשמבינים מה זה עוגייה צד א', ושהמשתמש הוא צד ב', ניתן כבר להבין די בקלות מה עושות עוגיות צד ג': נהנות גם הן מהמידע אודות המשתמש ופעילותו בדומיין הרלוונטי.

לא פלא שעיקר החברות שעושות בעוגיות צד ג' שימוש הן פלטפורמות פרסום ואנליזה. מידע מהדומיין (צד א') על פעילות המשתמש בו (צד ב') עובר לפלטפורמות הפרסום ו/או אנליזה (צד ג'). כלומר, על מנת שתוכלו להשתמש בפלטפורמת פרסום כמו פייסבוק כדי לפרסם לאנשים שהיו באתר שלכם, הפיקסל של פייסבוק משתמש בעוגייה צד ג' שמוטמעת על ידכם אצלכם באתר. העוגייה תעביר מידע על משתמשים מהאתר שלכם לפייסבוק, פייסבוק אנליטיקס, גוגל, גוגל אנליטיקס וכל פלטפורמה צד ג' אחרת.

אלא שעם הזמן אנשים, משתמשים, חברות ומחוקקים הפכו ליותר ויותר חרדים לשיתוף מידע לצד ג'. כך לדוגמה, חברת אפל הודיעה כי הדפדפן שלה יחסום עוגיות צד ג' המשמשות לפרסום. משמעות הדבר היא שאתם, בתור בעלי האתר, לא תוכלו להשתמש בפלטפורמות פרסום חיצוניות כדי לפרסם לגולשים באתר שלכם – במידה והם הגיעו דרך הדפדפן של אפל.

חברות כמו גוגל, מיקרוסופט ופייסבוק הבינו כי הדבר ישפיע לרעה על תוצאות המפרסמים כשאלו יבינו שהתוצאות שהם רואים – אינן מדויקות. על כן, החברות הנ"ל, ועכשיו גם פייסבוק, הודיעו כי הן יתמכו בעוגיות צד א' שיעבירו מידע אליהן, ובכך יוכלו לעקוף במידה מסוימת את החסימה של ההדפדפנים.

העוגייה של פייסבוק תעבוד באופן הבא: כאשר משתמש ילחץ על מודעה בפייסבוק, מחרוזת ייחודית של תווים תתווסף לקישור, URL, אליו הגולש מועבר. מחרוזת זו תירשם בדפדפן של המשתמש ובכך תתווסך לעוגייה צד א'. הפיקסל של פייסבוק יקרא את נתוני העוגייה וישלח לפייסבוק את כל המידע של העוגייה כולל את המידע אודות האירועים המתרחשים באתר.

פייסבוק מציינים כי מפרסמים אשר יבחרו להישאר עם עוגיות צד ג', ככל הנראה יקבלו מן הערכה לגבי תוצאות הקמפיינים שלהם בדפדפן ספארי, אך הדבר עוד לא לגמרי ברור. הדבר דומה מאוד למה שגוגל עושים כאשר מפרסמים לא מחברים את חשבון האדוורדס והאנליטיקס, אז גוגל משתמשים במודלים סטטיסטיים להעריך ולדווח על המרות באתר שלא ניתן "לתפוס" דרך דפדפן הספארי.

היות והפיקסל של פייסבוק משמש גם לפרסום וגם לאנליטיקס, החברה הודיעה כי היא תאפשר למפרסמים לבחור עבור מה הם רוצים להשתמש בפיקסל, האם עבור אנליטיקס בלבד או אנליטיקס ופרסום.

החל מה-24 לאוקטובר, ובמידה ולא תשנו שום דבר, ברירת המחדל היא שהפיקסל שהטמעתם באתר שלכם ישתמש הן בעוגיות צד ג' והן בעוגיות צד א'.

יאן יאנקו על רקע חלק

אז…איך מותגים צומחים?

סיכום קצר של אחד הספרים החשובים ביותר בעולם השיווק ובניית המותגים – "איך מותגים צומחים?" של הפרופסור לשיווק ביירון שארפ

ייעוץ אסטרטגי לשיווק בעידן הדיגיטלי

מלאו את הפרטים הבאים ואחזור אליכם בתוך 48 שעות להמשך התהליך:

הדרכות על פרסום ממומן בפייסבוק

מלאו את הפרטים הבאים ואחזור אליכם בתוך 48 שעות להמשך התהליך: