פייסבוק מנקים את הניוז-פיד מספאם

בהודעה בבלוג שלהם הודיעו פייסבוק כי הם הולכים להתחיל להוריד חשיפה לפוסטים עם בקשות כגון "לייק", "שיתוף" וכו'.

על פי ההודעה, המטרה של הניוז-פיד היא לספק את התוכן הנכון לאנשים הנכונים בזמן הנכון על מנת שלא יפספסו את התוכן שחשוב ורלוונטי להם.

פייסבוק אומרים כי מעתה הם ישתדלו להוריד את כמות הפוסטים שהוגדרו על ידי גולשים כספאם. מרבית מהפוסטים האלה יוצאים מעמודים עסקיים שלטענת פייסבוק "בכוונה מנסים לשחק עם האלגוריתם של הניוז-פיד על מנת לקבל יותר חשיפה מאשר בדרך כלל." על פי פייסבוק ה"ניקיון" יתרכז בשלושה סוגי פוסטים

מלכודות לייק

"מלכודת לייק" זה כאשר פוסט מבקש באופן מובהק מהקוראים שלו לעשות לייק, להגיב או לשתף את הפוסט על מנת לקבל יותר חשיפה.

אנשים נוטים להתייחס לפוסטים האלה ובכך גורמים לפוסט להופיע אצל יתר אנשים ויותר למעלה בניוז-פיד. יחד עם זאת, כאשר פייסבוק שאלו אנשים לדרג את איכות הפוסטים הללו, הגולשים דיווחו שסיפורים שנובעים ממלכודות לייק רלוונטיים פחות ב 15% מסיפורים רגילים.

השיפור שפייסבוק מכניסים לניוז-פיד הוא איתור טוב יותר של סיפורים שנוצרים כתוצאה מפוסטים כאלה ודאגה שסיפורים אלו יופיעו פחות בניוז-פיד מאשר תוכן רלוונטי מחברים או עמודים אחרים. שינוי זה לא ישפיע על עמודים שמנסים ליצור דיון איכותי עם אוהדי העמוד.

דוגמה לפוסט שגולשים אהבו כנראה פחות

like-baiting-screenshot

תוכן שחוזר על עצמו

אנשים ועמודים נוטים לשתף תוכן מעולה אך גולשים ציינו בפני פייסבוק שלעתים תמונות או וידאו מועלים שוב ושוב. אותם גולשים ציינו כי תוכן כזה, שחוזר על עצמו, הוא פחות רלוונטי ואותם גולשים בעלי סיכוי גבוה יותר להתלונן על עמודים שמעלים את אותו התוכן שוב ושוב. בדיקות שפייסבוק עשו מצאו שכאשר פייסבוק דאגו לפחות חשיפה בקרב עמודים כאלה, גולשים נטו להחביא פחות תוכן.

קישורי ספאם

ישנם פוסטים שמשתמשים בשפה לא מדויקת על מנת לעבוד על אנשים שילחצו על קישור לאתר שמכיל רק מודעות. לדוגמה, הרבה פוסטים כאלה טוענים שהם מקשרים לתמונה או אלבום תמונות אך במקום זאת מובילים את הצופה לאתר עם מודעות.

על ידי מדידה של התדירות שאנשים בפייסבוק שמבקרים בקישור עושים לייק לפוסט המקורי או משתפים את הפוסט הזה עם חבריהם, פייסבוק הצליחו לאתר יותר במדויק קישורי ספאם. העדכון שפייסבוק עושים משפר את הניוז-פיד כך שיהיו פחות סיכוים לקישורי ספאם ובבדיקות מוקדמות של פייסבוק הם מצאו עליה של 5% של אנשים בפייסבוק שמקליקים על קישורים שמוציאים מחוץ לפייסבוק – זו עלייה משמעותית בכמות וסימן טוב לכך שאנשים יותר בוטחים בתוכן שהם רואים בניוז-פיד.

בקיצור – כמו תמיד, תייצרו תוכן איכותי. מי שזה יעניין אותו, הצלחתם. אם לא, אל תנצלו את הכלים של פייסבוק רק כדי לקבל עוד 100 חשיפות שככל הנראה לא יתנו לכם יותר מדי. זכרו, אם אנשים לא מייצרים אינטראקציה עם התוכן שלכם אני ממליץ לבדוק את התוכן לפני שממהרים לרוץ לעוד אנשים.

 

ייעוץ אסטרטגי לשיווק בעידן הדיגיטלי

מלאו את הפרטים הבאים ואחזור אליכם בתוך 48 שעות להמשך התהליך:

הדרכות על פרסום ממומן בפייסבוק

מלאו את הפרטים הבאים ואחזור אליכם בתוך 48 שעות להמשך התהליך: